Türkiye en önemli seçimlerinden birisini geride bırakırken resmi olmayan verilere göre Nevşehir'de AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Nevşehir'de AK Parti oylarında düşüş yaşanırken CHP, MHP ve İYİ Parti oylarında artış görüldü.

CHP 2018 ve 2023 SEÇİMLERİNDE KAÇ OY ALMIŞTI?

2018 seçiminde yüzde 16.57 oy alarak 40 yıl sonra Nevşehir’den milletvekili çıkaran CHP, oy oranını yüzde 0,9 artırsa da bu seçimde milletvekili çıkaramadı. 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP yüzde 17.47 oy oranında oy aldı. 2018 yılında ise 30 bin 686 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi, önceki seçime göre 4 bin 973 seçmen kazandı.

CHP Nevşehir'den milletvekili çıkaramadı...

2018 27. Dönem Genel seçimlerinde Nevşehir'de 40 yıl aradan sonra milletvekili çıkarmayı başaran CHP, 14 Mayıs seçimlerinde oyunu artırmasına rağmen milletvekili çıkaramadı.

Sarıaslan, "Vicdanım rahat ayrılıyorum"

28. Dönem Milletvekili seçimleri sonucuna göre Meclis’e giremeyen CHP 27. dönem Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan: "Oyumuzu artırmış bulunsak da açıkcası seçim sonuçları beklentilerimizin altında kaldı." dedi.

Yeni yasama döneminde Meclis’te olamayan Sarıaslan, FİB Haber Merkezine şu açıklamayı yaptı: "Ben 27. Dönem Nevşehir Milletvekili olarak görev yaptığım süreç içinde memleketimde güzel iş çıkardığıma inanıyorum. Seçim sonuçlarıda aslında bu fikrimi doğruluyor zira 14 Mayıs seçimlerinde Nevşehir'de CHP oyumuzu artırdık. Halkımızın tüm sorunlarını Meclise taşıyarak onların güvenlerini boşa çıkarmadım. Layıkıyla yürüttüğüm Milletvekilliğim süresince her zaman hemşehrilerimin dertleriyle hemhal oldum. Nevşehir'den alnım açık vicdanım rahat ayrılıyorum. Sonuç olarak bu demokratik bir yarıştı halkımızın teveccühü ve iradesi bizim için herşeyden önce gelir. Nevşehir'in bir evladı olarak, seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak, seçim sürecinde her zaman yanımda desteklerini ve emeklerini esirgemeyen yurttaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.