İYİ Parti İl Başkanı Ali ihsan Parlatan’ın sosyal medya üzerinden Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ı hedef alan paylaşımına Başkan Savran’dan nazik bir cevap geldi. 

Paylaşımla alakalı açıklama yapan Başkan Savran, “Ali ihsan Bey, bu konulara girmeden önce keşke gerçek durumu öğrenipte öyle yazsaydınız“ diyerek açıklamalarına başladı. 

Belediye bünyesinde yapılan yardımları ve en son gelişmelerle alakalı Savran’ın açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

-Bugüne kadar 16 Bin adet gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun kaçının dağıtımını duydunuz? 34 aydır sürekli seçim mi vardı da bunların dağıtımını yaptık? Biz halkımıza asla ayrımcılık yapmayız. Her görüşten insanlarımız bize ulaşıyor. Biz ihtiyaç sahibi olup bize ulaşan herkese bu yardımları ulaştırıyoruz. Yandaş diye yaftaladığınız insanlara bir özür borcunuz olabilir. Yandaş diye insanları yaftalamak, ayrımcılık olarak anlaşılabilir. Bence o ifadenizi tekrar düşünün. Ayrıca 3500 aileye kurban eti , 6500 aileye kırtasiye ,7500 çocuğumuza  mont ve bot yardımı yaptık. Hiç birinde de seçim zamanı değildi. Ayrıca tüm yardımlarımızı bize güvenen hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı bağışlarla gerçekleştirdik. "Belediye bütçesinden alım yapmadık.

-Çevre yolu ile alakalı 18. Madde uygulamasını yapıp yatırım planına alınması için Bakanlığımıza dosyayı teslim ettik. 

-Kentsel dönüşüm konusunda bir bölgedeki bir adada %90 üzeri anlaşma sağladık ama sırf vatandaşlarımızın kış aylarında mağdur olmasın diye Haziran ayına kadar erteledik. Eğer ki seçime göre hareket edecek olsaydık vatandaşlarımızın mağduriyetini dikkate almadan yıkım yapardık. Biz öyle yapmadık. Vatandaşlarımız için konuyu seçim sonrasına erteledik. "Çünkü biz vatandaş odaklı çalışıyoruz"

-Sanayi projesi ile alakalı konuya gelirsek; TOKİ başkanlığımızla konuyu takip ediyoruz. Şu an uygulama proje ihalesi gerçekleşti ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapım işinin maliyetinin uzun vadede ödenmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Sanayi esnafımızın lehine olacak en iyi şartı sağlamaya çalışıyoruz.  Hızlı tren meselesinde şimdiye kadar kamuoyuna bir açıklama yapmadık. Sorulduğunda şu an yatırım maliyeti karşılayamayacağı için ertelendiğini söyledim.  

-4650 kişiye istihdam sağladık. İstihdam garantili kurslar açtık. Ve hiç biri seçim öncesi değildi. 

Seçim odaklı değil, hizmet odaklı çalıştık...

Velhasıl, hiç bir zaman, hiç bir konuda yalan vaatlerde bulunmadık. Seçim odaklı değil, hizmet odaklı çalıştık. Dürüst, adaletli, istikrarlı ve çok çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz.  

Nevşehir laf kavgası değil, hizmet bekliyor...

Siz ne yaparsanız yapın, biz siyasi kavgaya girişmek niyetinde değiliz. İsnat ettiklerinize cevap vereceğiz o kadar. Çünkü bu millet laf kavgası değil, hizmet bekliyor. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Merak ettiğiniz konular varsa, uygun ve nezaket içeren bir dille sorarsanız her zaman cevap veririz. Yeni görevinizi tebrik eder, başarılar dilerim. Nevşehir kavga değil, iş bekliyor, bunu da hatırlatmak isterim. Selamlarımla." ifadelerinde bulundu.