Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkisi altına alan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye geneli birçok il ve ilçede yardım ve destekler sürerken, Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde yardım seferberliği, rekor sayılara ulaştı.

Belediye Başkanı Bülent Aksoy’un ‘’Vakit birlik vakti’’ diyerek ilçede başlattığı yardım seferberliğinde yürekleri titreten görüntüler yaşanıyor.

Derinkuyu ilçesinde yardımda bulunmak için harekete geçen vatandaşların görüntüsü kurtuluş mücadelesindeki birlik ve beraberlik anlarını akıllara getirdi.

Depremzedeler için tek yürek olan Derinkuyulu vatandaşlar büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, depremzedeler için yardıma koşuyor. 84 yaşındaki Nadire ninenin elinde baston sırtında çuvalla olan görüntüsü hafızalardaki yerini korurken, bugünde Derinkuyu'da ilköğretim okulu öğrencisi Muhammet'in örnek davranışı yürekleri ısıttı.

Koca yürekli, genç Muhammet

Deprem bölgesindeki akranlarına destek olmak için kumbarasını alıp Derinkuyu Belediyeine gelen ilköğretim okulu öğrencisi Muhammet Bayramoğlu, kumbara içerisinden çıkan 130 TL’sini AFAD’a bağışladı.

Gösterdiği bu hassasiyet nedeniyle bütün ilçe çocuklarının adına Muhammet Bayramoğlu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Bülent Aksoy; daha önce ifade ettiğimiz 7’den, 77’ye herkesin gösterdiği bu birlik ve beraberlik bizim en büyük gurur kaynağımızdır, onlar için ne desek ne yapsak azdır, ifadelerini kullandı.