Nevşehir'in Özyayla köyünde etkili olan kısa süreli şiddetli yağış ve fırtınanın ardından elektrik direklerini yıkması sonucu köy tamamen elektriksiz kaldı.

Özyayla köyünde etkili olan sel ve yağışların ardından elektirik direkleri ve ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Sağanak, dolu ve fırtına vurdu hayat kabusa döndü.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Özyayla  köyü sakinlerinden bir vatandaşımız, “Bir anda bastıran yağmur, fırtına ve sel sonucu yıkılan elektrik direkleri nedeniyle köyümüz elektriksiz kaldı. Şu an köyümüz karanlıkta. Ne zaman yapılacağı hususunda bilgimiz yok. Durumlar kötü maalesef elektirikler yok şuan köyümüzde. Umarım bir an önce elektrik direkleri onarılır. ” dedi.

Özyayla köyü sakinlerinde Emre Koçyiğit'te, "Bugün etkili olan yağmur, dolu ve fırtına köyümüzde büyük hasar verdi. Yağışla birlikte gelen sel suları köyümüzün içini çamurla kapladı. Özellikle ekili arazilere büyük zarar verdiğini söyleyebilirim. Tarlalar sular altında mahsuller hep gitti. Şuan AFAD ekipleri köyümüzde. Can kaybı yok çok şükür.Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Öte yandan Nevşehir İl Özel idaresi ve Medaş yetkilileri sahada çalışmalarına başladı.