Nevşehirli SMA Tip 1 hastası 15 aylık Yusuf Eren Gostak'ın tedavi giderlerinin karşılanması için başlatılan kampanyada 1 milyon 823 bin dolar toplandı. 3 Mayıs Çarşamba günü tedavi olmak için Dubai'ye gidecek Yusuf Eren bebek için Nevşehir Kayaşehir'de uğurlama töreni düzenlendi.

"Nevşehir kenetlendi, Yusuf Eren bebek kazandı"

Yüzlerce Yusuf Eren gönüllülerinin katıldığı proğramda FİB Haber Merkezi Genel Yayın yönetmeni Fikret Çapacı'nın sunumlarıyla mikrofona gelen baba Yüksel Gostak; “Öncelikle Yusuf Eren kampanyasına emek veren yüreklerini ortaya koyan hepinizden Allah razı olsun. Oğlumuzun sağlıklı hallerini sizlerle en kısa zamanda paylaşmak istiyorum. Bu büyük mutluluğumuzu sizlerle birlikte bir araya gelerek taçlandırmak istedik. 1 sene boyunca çok ağladık. Herkesten Allah razı olsun" dedi. 

Yusuf Eren bebeğin annesi Aynur Gostak'ta; “Bugün çok mutluyuz. Duygularımı kelimelerle anlatmam imkansız. Yusuf Eren yavrumuzun sesini çığlığa dönüştüren gönüllü kahramanlarımıza ve çok değerli Belediye Başkanımız Mehmet Savran oldu. Elimizden o kadar sıkı tuttular ki kampanya inanılmaz bir hız kazandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel tarafından Yusuf Eren bebeğin şifaya kavuşması içib dualar okundu.

Daha sonra Kayaşehir'de gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren Gostak ailesi ile birlikte 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü tedavi görmek üzere Dubai'ye gidecekler.