Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Almanya Parlamentosu’nun geçen günlerde aldığı karara tepki olarak Pforzhem Parkı’nın adını değiştirebileceklerini söylemişti.

Başkan Ünver’in sözde soykırım üzerine yaptığı açıklamada, Almanya Federal Parlamentosu'nun aldığı kararın tüm Türk milletini derinden yaraladığını belirtti. Seçilmiş yerel yöneticiler olarak Nevşehir'in Pforzheim ve Neuss kardeş kentlerinin yöneticilerine mektup yazarak, karara tepki göstermelerini rica ettiklerini dile getiren Başkan Ünver, olumsuz yanıt gelmesi halinde kentteki Pforzheim Parkı'nın adını değiştireceklerini ifade etti.

Ünver, “Cevabımıza olumsuz yanıt aldığımız takdirde, daha önce kardeşlik çerçevesinde şehrimiz merkezinde bizden önceki dönemde Pforzheim kenti olarak konulan parkın adını Dostluk ve Kardeşlik Parkı olarak çevireceğimizi ve bu teklifimizi de 7 Haziran 2016 Salı günkü Meclis toplantımızda dile getireceğiz.” Dedi.
Nevşehir Belediye Meclisi aldığı karar gereğincePforzheim Parkı’na anlamlı bir isim verilerek parkta bulunan levha da değiştirilmelidir.