Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, “Su Gönüllüsü Sevgili Çocuklarımızla Birlikte Daha Güçlüyüz” dedi.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sn. Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” eğitim ve tanıtımının yapıldığı Eğitim Tırını Nevşehir'de misafir ettiklerini söyledi.

Etkinlikte, İl Müdürü Özgür Memiş, son yıllarda küresel ısınmayla birlikte önemi daha da artan suyun verimli ve etkin kullanımı ile sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik ilkokul öğrencilerine “Su kaynaklarının önemi, bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu konularında eğitici ve bilgilendirici sunumlar ile görsel tanıtıcı videoları beraber izledi, öğrencilere “Suyun Ayak İzleri” adlı hikaye ve etkinlik kitabı dağıtarak öğrencilere kitap hakkında bilgiler verdi ve su döngüsünün tasvir edildiği havza maketini tanıttı, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu, Öğrencileri “SU GÖNÜLLÜSÜ” olmaya davet etti. Hatıra fotoğrafı çekildi.

Nevşehir H. Asım Atabilen İlkokulunda düzenlenen etkinliğe İl Müdürü Özgür Memiş, Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

https://www.suverimliligi.gov.tr/cocuklar-icin/

Editör: Fikret Capacı