İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, kadın kolları başkanı Gülten Teoman, gençlik kolları başkanı Ertan İskender ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, belediye birim müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ı ziyaret etti.

Sultanbeyli Kaymakamı iken atanarak Nevşehir Valisi olan Mehmet Ceylan’ı dün ziyaret eden heyet bugünde tarihi, kültürü peribacaları ve dizilere konu olan konaklarıyla Kapadokya bölgesinde önemli bir yere sahip olan Ürgüp’e geldiler.

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında düzenlenen bir toplantıya Başkan Yıldız ile birlikte katılan Başkan Keskin, Ürgüp Belediyesinde Ürgüp’ün tarihi ve kültürü hakkında bir süre sohbet ettikten sonra Kayakapı’ya gittiler.

Kayakapı’da restoresi tamamlanan ve yıkılmış durumda olan yapıları inceleyen Başkan Keskin, Kayakapı’nın Belediye ile özel sektörün el ele verdiğinde neleri başarılabileceğinin en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

Çok yıldızlı otellerde dahi Kayakapı’nın mevcut durumunun gözlenmediğini belirten Başkan Keskin çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Misafir Başkan Keskin, Ürgüp Belediye Başkanına el yapımı İstanbul yağlı boya tablosu hediye ederken, Başkan Fahri Yıldız da, misafirlerine Ürgüp yöresel ürünleri bulunan çanta hediye etti.