Nevşehir merkeze bağlı Sulusaray belediyesi belde sakinlerini hazine arazilerinin kiralanması veya satın alınması yönündeki uygulamayla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Hazineye ait tarım arazilerini satın almak ve kiralamak isteyenler için büyük fırsat...
Söz konusu açıklamada; “Hazineye ait tarım arazilerini ecri misil bedelini ödemek şartıyla en az 5 yıl süreyle kullanmış olup  ve halen kullanıma devam eden vatandaşlarımıza rayiç bedel üzerinden 5 yıl taksit imkanıyla doğrudan satın alma imkanı sunuluyor. Hazineye ait tarım arazilerini 3 süreyle kullanan ve kullanıma devam eden vatandaşlarımıza ise arazi doğrudan satılmıyor ancak kira bedelinin yarı fiyatına 10 yıla kadar kiralama imkanı sunuluyor ve 10 yılın sonunda hak sahibi olarak ister kira süresini uzatabiliyor isterse araziyi satın alabiliyor.
Gerekli şartları sağlayan ve Hazine arazilerini Kiralamak veya satın almak isteyenlerin, başvuru süresi içerisinde, kiralama ve satın alma talebi içeren başvuru formu ile taşınmazın bulunduğu çevre şehircilik il müdürlüğüne veya il milli emlak müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. hazine arazilerini kiralamak için son başvuru tarihi 19 kasım 2018,Satın almak için son başvuru tarihi 5 aralık 2018’dir” denildi.

Foto:Mustafa Taşkın