‘Taşımalı eğitim nedir?’ sorusu, özellikle kar tatillerinin olduğu günlerde ajanslar öğrenciler tarafından okunan ve ‘Acaba benim için de yarın tatil mi?’ sorusunu beraberinde getiren bir olgu olarak karşımıza çıksa da sadece bundan ibaret değil elbette.

Nevşehir Valiliğinin yarın için Taşımalı  sistemle eğitimle öğrenim gören öğrenciler için okulları tatil yapmasının ardından tüm Öğrenci ve Veliler "Taşımalı Eğitim Nedir?" Taşımalı eğitime bizde dahil miyiz sorusunu yöneltiyor. İşte cevabı...

Taşımalı Eğitim Nedir?
Taşımalı eğitim, nüfuzu az ve dağınık olan köy ve benzeri küçük yerleşim birimlerinde, zorunlu öğrenim kapsamındaki ilköğretim ve lise öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki merkez ilköğretim okullarına günübirlik olmak üzere taşınması ile yapılan eğitime denir.

Yani  sadece köy ve beldelerden Şehir merkezine yada ilçelere gidenler Taşımlaı sisteme giriyor.

Örneğin, Nevşehir'de oturanlar ve okul servisi kullananlar için tatil yok. Köy merkezlerinde eğitim görenler içinde tatil yok. Köy yada beldelerinde Ortaöğretim yada dengi Lise gibi Okul olmadığı için İlçelere yada Nevşehir'e Devlet kanalıyla taşımlaı sistemle gidenler için tatil var.

Ayrıca Kaymaklı kasabası yada Derinkuyu'dan özel araçlarıyla ilçe yada Nevşehir'de eğitim görebler taşımlaıya girmiyor.