Tekirdağ’da yaşayan Nevşehirliler, Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelerek lokma dağıttı. Hemşehriler, aynı zamanda dernekleşme çalışmalarını da sürdürüyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Nevşehirliler, on bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tekirdağ Nevşehirliler Topluluğu üyeleri, hemşehrileriyle buluşarak lokma dağıtımı gerçekleştirdi.

Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşatmayı amaçlayan etkinlik, bölgedeki Nevşehirli vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

116 Kişilik Nevşehirli Topluluğu

Tekirdağ Nevşehirliler Topluluğu adına açıklamada bulunan Cebrail Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Tekirdağ’da yaşayan Nevşehirliler olarak Ramazan ayının manevi ikliminde hemşehrilerimizle bir araya geldik ve lokma dağıtımı gerçekleştirdik. Şu anda Tekirdağ’da bir araya gelen 116 Nevşehirliyiz. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına dernekleşme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.”

Koç, topluluğun Kozaklı’dan Cebrail Koç, Derinkuyu’dan Murat Taşpınar, Ayhan Hadican ve diğer üyelerin katkılarıyla kurulduğunu ve organizasyonun hep birlikte gerçekleştirildiğini belirtti.

Amaç: Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirmek

Tekirdağ’da yaşayan Nevşehirliler, hemşehri dayanışmasını artırmak, kültürel bağları güçlendirmek ve resmi bir çatı altında faaliyet göstermek amacıyla dernekleşme sürecini başlatmayı hedefliyor.

Ramazan ayında gerçekleştirilen lokma dağıtımı ise bu birlikteliğin ilk somut adımlarından biri olarak değerlendirildi.

Tekirdağ’daki Nevşehirliler, önümüzdeki süreçte daha geniş katılımlı organizasyonlarla hemşehrilerini bir araya getirmeyi planlıyor.