Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklama şöyle; "Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizde etkili olan ve ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrası Kapadokya’da faaliyet gösteren tüm otellerimiz gönüllü olarak kapılarını ilk günden itibaren depremzedelerimize açmış ve bütün ihtiyaçlarını gönüllü olarak karşılamışlardır.

Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de otellerimiz depremzedelerin hizmetinde...

Toplam 6993 depremzedemiz halen Kapadokya’daki otellerimizde otellerimizin ev sahipliğinde konaklatılmaktadır. 

Kapadokya’da faaliyet gösteren tüm turizmcilerimize böylesine hassas bir dönemde Devlet-Millet dayanışmasına yaptıkları katkı ve gösterdikleri özveri için her ortamda teşekkür edilmiştir. 

ATV Ana Haber’de dün akşam yayınlanan bir haber bölgemizde ilk günden beri birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eden tüm sektörlerimizin ve vatandaşlarımızın büyük emeklerine gölge düşürmüş ve hepimizi derinden üzmüştür. Haberin yayınlanmasının ardından gerekli girişimler yapılarak haberin yayından kaldırılması talebi iletilmiş ve bu talep gerçekleşmiştir. 

İlgili haber üzerine Sayın Valimiz İnci Sezer Becel, ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir ile telefonda görüşerek, konunun Nevşehir’deki tüm insanları üzdüğünü ve bölgemizde böyle bir durumun söz konusu olmadığı ifade etmiştir. 

ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir ise bunun üzerine bu akşam ana haber de yanlışı düzelteceklerini ifade etmiştir.

Bölgemizde canla başla çalışan herkese gösterdikleri özveri ve gayret için teşekkür eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."