NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Nar beldesi, doğal ve tarihi ile turizm yatırımcılarını çekmeyi planlıyor.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, beldelerine yatırım yapmak isteyen turizmcilere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl 2.5 Milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesinde yer alan beldelerinin, merkezi bir konuma sahip olmasına kadar bu güne kadar turizmden hak ettiği payı alamadığını belirtti. Beldelerinde kayadan oyma tarihi binaların yanı sıra eşsiz güzellikte vadilerin yer aldığını ifade eden Erdoğmuş, turizm yatırımcılarını beldelerine çekmek için çağrıda bulundu. Erdoğmuş, “Turizm açısından Nar bakir bölge. Turizmde hak ettiği yere gelmesini bir belediye başkanı olarak ben çok istiyorum, halkımızda arzu ediyor. Bunun için turizmcilere sürekli olarak çağrıda bulunuyoruz; beldemize gelecek olan turizm yatırımları için belediye olarak üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız. Bölgemize turizm yatırımlarını çekebilmek için halkımız ve belediyemiz her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Nar şu anda Göreme, Uçhisar, Ürgüp gibi turizm merkezlerine göre çok farklı özelliklere sahip. Beldemizde bulunan birçok tarihi yapının yanı sıra mesire alanları da çok fazla. Bölgede kentsel sit alanı ile doğal sit alanının iç içe olduğu tek yer Nar beldesi” dedi.