NEVŞEHİR(MHA) Kayseri Bölge idare mahkemesi Kurum Müdürlerimizi haklı bularak, Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerine haksızlık yaptınız dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Son olarak Hukuk Rasim Aykaç, Nuh Korkmaz, Mustafa Sesigüzel, Osman Ekinci, Sait Sönmez'e hakkı yargı tarafından teslim edildi. Okul Müdürlerimiz Hukuk önünde mücadeleyi kazandılar ve haksız yere kişilerin keyfine bakılarak görevden alındıklarını belgelendirdiler. Bundan sonra ki görev bu ülkeyi ve ili yöneten kişilere düşmektedir. 2014  Mart ayında yasalaşan kamuoyunda "Yeni MEB Yasası" olarak bilinen yasa ile fütursuzca bir Sarı Eğitim Darbesine uğrayarak görevlerinden alınan Okul müdürleri adına açtığımız davalar esastan sonuçlanmaya devam ediyor. Mahkeme Milli Eğitim Müdürlüklerinin değerlendirmeyi hukuk ve eşitlik  ilkelerini hiçe sayarak yaptığını, bu müdürlerin tekrar görevlerine iade edilmeleri gerektiğini belirterek verilen "hayır" ları Milli Eğitim Yetkililerinden belgelendirmesini istemektedir. 

Mahkeme Milli Eğitim yetkililerinden verdikleri "Hayır" cevaplarını belgelendirmelerini istemektedir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk Devleti olduğuna göre  mahkeme kararlarının kısa zaman içerisinde uygulanacağını biliyoruz. Daha önce 23 üyemizin Değerlendirmeyi  iptal  kararı sonuçlanmıştı. Bugün itibari ile elimize 5 yöneticimizin mahkeme kararı daha ulaşmış bulunmaktadır. Bu 5 Kurum Müdürümüzde göreve iade edilerek verilen "Hayır" cevapları belgelenemiyorsa görevlerine devam edeceklerdir. 

Değerlendirmeyi yapan Milli Eğitim Yetkililerine buradan sesleniyoruz. Mahkeme kararlarını kısa zaman içerisinde uygulayarak vicdanları rahatlatınız. Kul Hakkını yeterince gasp ettiniz. Anayasanın 2. maddesi Türkiye Cumhuriyeti devleti bir Hukuk devletidir olduğuna göre hukuk ilkesi uygulanarak adalet sağlanacaktır. Aldığımız bilgilere göre Mahkeme kararlarını uygulamaktan uzak bir anlayış sergileyen Milli Eğitim Yetkilileri suç işlemeye devam etmektedir. Hayır'ları belgelendiremeyen Yetkililer yeni bir komediyi uygulamaya koymuşlardır. Hukuk devletinde Bağımsız Mahkemeler  doğru kararları verecektir. Haksız yere görevden alınan Okul Müdürleri görevlerine iade edilene kadar mücadelemiz sürecektir. Adalet tecelli edecektir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Adalet'in bir siyasi partinin isminden ibaret olmadığını herkes anlayacaktır. Zaman ve tarih, zalimle mazlumun mücadelesinden her zaman mazlumu zaferle çıkarmıştır” ifadelerine yer verildi.