Acıgöl 4 Temmuz İlkokulu öğrencilerine yönelik Türk İşaret Dili kursu başladı.  

14 öğrencinin katıldığı kursta öğrenciler ilk defa işaret dili hareketleri ile karşılaştı. Günümüzde; TV programlarında, haber bültenlerinde, camilerde vb ortamlarda giderek yaygınlaşan İşaret Dili çevirilerini öğrencilerin rahatlıkla anlamasına katkı sunulacak.  

Türk İşaret Dili Sözlüğü,
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullardaki Türk işaret dili sözlüğü ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanmış. Sözlük'te 1986 kelime ve deyim yer almakta. Sözlük'te sözcüklerin anlam karşılıkları değil kavramların işaret dilindeki karşılıkları verilmekte. Ellerin ve parmakların aldığı biçimler ve hareketlerin yönü anlatılarak işaret dili öğretiminde kolaylık sağlanması hedeflenmekte. Ayrıca her kelime için resim ve el biçimi de ayrıca verilmekte. Sözlük'te işaret dili kullanıcılarının gündelik hayatta en çok ve en yaygın olarak kullandıkları sözcüklere yer verilmiştir.
Türk işaret dili alfabesi nedir? 

İşaret dili alfabesi, parmak alfabesi olarak da bilinir. İki el ve parmaklar kullanılarak iletişim kurulan bir alfabedir. İşaret dili sözlüğü incelendiğinde hem harflerin hem de çeşitli kelimelerin daha rahat bir şekilde ifade edilebildiği görülebilir.
İşaret dili öğrenmek zor mu? 

Kesinlikle zor değil ve herkes öğrenebilir.