Türk Kızılay Nevşehir İl Merkezi tarafından Nevşehir Üniversitesi Gülşehri Salonunda “Kızılay ve Gönüllülük" üzerine konferans programı düzenlendi. NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, Türk Kızılay İl Merkez Başkanı Ercan Civelek ve NEVÜ Kızılay Kulübü Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Kızılay kadın il başkanı İlkay Yılmaz  Kılınç, Yönetim Kurulu üyesi Yasin Ellialtı ve gönüllüler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Kızılay Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer NEVÜ Kızılay’ın üniversitemizde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi binası girişinde yer alan Kızılay Butik’ ten ihtiyaç sahibi giyim ve ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi. Geçen senelerdeki vize ve final sınavlarında öğrencilerimize çay ve çorba ikramında bulunduklarını, bu Ramazan ayında öğrencilere verilecek iftar yemeklerinde NEVÜ Kızılay gönüllüleri olarak ramazan boyunca ramazan ayında öğrencilere verilen iftar yemeklerinde  her gün 20 Genç Kızılay gönüllülerimiz hizmet edecektir. Şehrimizin ve ülkemizin en önemli ihtiyacı olan kan bağışı için Kızılay ile işbirliği yaparak Üniversitemizde kan bağışı esnasında destek olduklarını söyledi.

NEVÜ Kızılay Kulübü tarafından düzenlenen seminerde Türk Kızılay Nevşehir Başkanı Ercan CİVELEK tarafından yapılan sunumda;

Kızılay’ın tarihinden yola çıkarak günümüze kadar gelen süreci anlattı. Nevşehir Kızılay İl başkanlığının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yaptıkları ve yapmayı planladıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Nevşehir il merkezi ile başta deprem bölgesi olmak üzere ülke genelinde yaptıkları hizmetler olan projeler ,ayni ve nakdi yardımlar ,afet faaliyetleri, NEVÜ Kızılay Butik ve KYK Yurtlarında kalan öğrencilere yapılan nakdi eğitim yardımları hakkında detaylı bilgiler verdi. Başta butik hizmetleri olmak üzere sınav dönemlerinde çay-çorba ve ramazan ayındaki iftar programlarına yine devam edeceklerini dile getirdi. Kızılay’ın halkın destekleri ile faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek hayır sahiplerine ve bu hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sunumu gerçekleştiren Nevşehir Kızılay Başkanı Ercan CİVELEK Üniversitede Kızılay’ın anlatılmasının önemli olduğunu ,Kızılay’ın gönüllülük esasıyla çalıştığını vurgulayarak üniversite öğrencilerini Türk Kızılay’ın faaliyetlerine katılmaya ve Kızılaycılık ruhunu anlamak adına gönüllü olmaya davet etti.