Nevşehir Valisi İnci Sezer başkanlığında, Türk Kızılay’ı İstanbul Merkez Şube Başkanlığı’nın 81 İl 81 Anaokulu projesi kapsamında Nevşehir’e yapılacak olan 4 derslikli Anaokulu yapım projesinin protokolü imzalandı. 

Türk Kızılayı tarafından Nevşehir'de yaptırılacak olan Anaokulu'nun yapım protokolü,  Valilik makamında Nevşehir Valisi İnci Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat ve Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek tarafından imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Nevşehir Valisi İnci Sezer, "Kızılayımız, medeniyetimizden doğmuş, medeniyet değerlerimizi en iyi şekilde temsil eden hem ulusal, hem uluslararası düzeyde etnisitesi, dini inancı ne olursa olsun herkesin yardımına koşan ve en zor günlerde de yardım eden uluslararası düzeydeki bizim en saygın kuruluşumuzdur. Aynı zamanda milletimizi temsil ettiği gibi hilaliyle de inancımızı, medeniyetimizi temsil eder. Bu yönüyle de her bir Türk vatandaşının Kızılay'ı desteklemesi, yanında olması, en temel vazifesidir" diye konuştu.

"Eğitimin, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi değil, tüm toplumun seferberlik anlayışı içerisinde katkı sunması gereken bir alan olduğunu hepimiz biliyoruz" diyen Vali Becel, "Nevşehir'de yapacağımız 4 derslik, sadece 4 derslik olarak algılanmamalı, aslında gönül birlikteliğinin, seferberliğin, bir yolculuğa hep birlikte çıkmanın ve netice almanın bir sonucu olarak görmek gerekiyor. Bu vesileyle tüm arkadaşlarımızı, emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, kutluyorum ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Böyle bir imza töreninde bulunmakta benim için ayrıca bir onur vesilesi olduğunu ifade etmek isterim. Valilik olarak bu protokolün yerine getirilmesindeki her türlü kolaylığı, kamu kurum ve kuruluşları olarak başta Millî Eğitim olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Nevşehir'de yapılacak Anaokulu için Kızılay yönetimine teşekkür etti. Polat, "Hizmetleriyle var olan Kızılay'ın ilimizde de yapacağı okulla çocuklarımıza güzle bir hizmet sunulmuş olacak" diyerek, Valimiz Sayın İnci Sezer Becel'e ve Kızılay'a teşekkür etti.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ise, "Nevşehir'imizde bir anaokulu yapacağız. Anaokulunun ön işbirliği protokolünü imzalamak için buradayız. Akabinde ihale, inşaat ihale ve inşaat yapım süreci devam edecek. Okul inşaatı tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslimini gerçekleştireceğiz" dedi.