Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak beraberinde Vaiz Salih Açıkgöz, Denetimli serbestlik Memuru Murat Bağrıaçık ile birlikte Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez'i ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi alıp gazi ve şehit yakınlarının dilek ve temennilerini dinledi.

Ziyarette, İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin faaliyet ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Ziyaret esnasında duygularını dile getiren Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel , “Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyor ve şanlı bayrağımızı gururla gönderde dalgalandırabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.” dedi.

Ölürse şehitlik mertebesine ulaşacağını, yaşarsa kutsal görevi başarıyla tamamlayarak, en onurlu unvan olan gazilik unvanıyla yaşayacağını bilen Türk evlatlarına ülke olarak çok şey borçlu olduğumuzu belirten İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel , “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara, şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.” diye konuştu.  

Hal ve hatırlarını sorarak bir süre sohbet eden Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak'ta, Şehit ve gazilerimizin birbirleriyle ve toplumla dayanışmasında, acıların hafifletilmesinde rol oynayan derneklerimiz, önemli bir misyonu yerine getiriyor. Vatan için evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini feda eden şehit aileleri ve kahraman gazilerimizin fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ve her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda Vaiz Salih Açıkgöz tarafından tüm aziz şehitlerimiz ve ahirete intikal eden gazilerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez'de; ”Bu nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere derneğimizin, şehit ve gazi ailelerimizin her zaman yanında ve destekçi olduğunuz için şahsım ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.