Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Turgay Çetin, 14 Mayıs seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, “Türk toplumu irfanı, feraseti ve köklü demokrasi anlayışıyla, Batılı bir kısım devletlerin üstenci bir dil ve insanımızın seçmen tercihini manipüle etmeye yönelik diplomatik nezaketle uyuşmayan tutumlarına “Hadi oradan!” demiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, sömürgeci geleneğin uzantısı emperyal heveslerinin cirit atabileceği bir kabile devleti olmadığını bir kez daha göstermiştir” dedi. 

Çetin, “28. Dönem milletvekilliği seçimleri tamamlandı. Ülkemiz için hayırlı olsun. 

Türk toplumu, bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Vatandaşlarımız, seçim sathındaki tüm tahrik, kışkırtma ve komplo teorilerine rağmen sağduyusu ve seçime yüksek katılım oranıyla örnek bir seçim sürecini nihayete erdirmiştir. Çok yoğun, hareketli ve hatta zaman zaman gergin bir siyasi rekabet ortamı olmasına rağmen, şükürler olsun ki, insanımız bir şenlik havasında 14 Mayıs seçimlerini gerçekleştirmiştir. Sanırım bu fotoğraf, tüm toplumlara örnek olacak yüksek standartlı bir demokrasi görüntüsünü ortaya koymuştur. 

Türk toplumu irfanı, feraseti ve köklü demokrasi anlayışıyla, Batılı bir kısım devletlerin üstenci bir dil ve insanımızın seçmen tercihini manipüle etmeye yönelik diplomatik nezaketle uyuşmayan tutumlarına “Hadi oradan!” demiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, sömürgeci geleneğin uzantısı emperyal heveslerinin cirit atabileceği bir kabile devleti olmadığını bir kez daha göstermiştir. Artık seçim geride kalmıştır. Seksen beş milyon olarak; siyasi rekabeti bir yana bırakmış, el ele vermiş ve gönül gönüle yek vücut halde 21. yüzyılı “Türk Asrı” kılacak bir gayretle geleceğe uzanacağız. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023’ün; diplomaside, bilimde, sanatta, teknolojide, ekonomide ve sosyal hayatın her safhasında yeniden şahlanacağımız bir yeni başlangıç olması için, her türlü farklılığımızı askıya alacak ve gece gündüz birlikte çalışacağız. Seçim sonuçlarının milletimizin daha müreffeh, devletimizin daha güçlü olacağı yarınlara vesile olması dileğiyle, seçimin sıhhat içerisinde tamamlanmasını sağlayan tüm siyasi partilerimize ve özellikle aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum”