Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gülpınar köyünde yaşayan 43 yaşındaki çoban Cebrail Gökdemir, gündüzleri koyunlarını otlatırken boş vakitlerinde Kur’an-ı Kerim ezberledi. Yıllar süren azim ve gayretinin ardından hafızlığını tamamlayan Gökdemir, icazetini alarak büyük bir başarıya imza attı.

Nevşehirli çobanın takdire şayan azmi! Hafız oldu

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gülpınar köyü, azmin ve inancın yaşının olmadığını gösteren anlamlı bir başarı hikâyesine sahne oldu.

Gülpınar köyünde geçimini peygamber mesleği olarak kabul edilen çobanlık yaparak sağlayan ilkokul mezunu 43 yaşındaki Cebrail Gökdemir, bir yandan günlük geçimini sağlamak için koyunlarını otlatırken, diğer yandan gönül verdiği hafızlık yolunda büyük bir mücadele verdi.

Koyunlarını Otlatırken Kur’an Ezberi Yaptı

Gökdemir, günün büyük bölümünü sürüsünün başında geçirirken, fırsat bulduğu her anı Kur’an-ı Kerim ezberine ayırdı.

Kimi zaman merada, kimi zaman ise günlük işlerinin arasında ezber yapan Gökdemir, yoğun çalışma temposuna rağmen hafızlık hedefinden vazgeçmedi.

Yaşının ilerlemiş olmasını da bir engel olarak görmeyen Gökdemir, sabır ve kararlılıkla sürdürdüğü çalışmasının sonucunda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlık sürecini tamamladı.

Köy İmamı Ezberini Titizlikle Dinledi

Gökdemir’in hafızlık sürecinde en önemli destekçilerinden biri ise Gülpınar Köyü İmamı Habbab Türker oldu.

Genç İmam Habbab Türker tarafından düzenli olarak ezberi dinlenen Gökdemir, uzun ve titiz bir çalışma sürecinin ardından hafızlığını başarıyla tamamladı.

Gökdemir’in hafızlık yolculuğunda gösterdiği kararlılık ve düzenli çalışması, çevresindekiler tarafından da takdirle karşılandı.

İcazetini Müftü Kazım Güzel Takdim Etti

Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan Cebrail Gökdemir, icazetini Nevşehir Müftüsü Kazım Güzel’in elinden aldı.

43 yaşında hafızlık icazetine kavuşan Gökdemir’in mutluluğu ve gururu dikkat çekerken, bu anlamlı başarı köy halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

“Azmin Yaşı Olmadığını Gösterdi”

Cebrail Gökdemir’in hikâyesi, yoğun çalışma hayatı içerisinde dahi hedeflerinden vazgeçmeyen insanların neleri başarabileceğini ortaya koydu.

Gündüzleri çobanlık yaparak geçimini sağlayan, fırsat bulduğu zamanlarda ise Kur’an-ı Kerim ezberi yapan Gökdemir, 43 yaşında hafız olarak önemli bir başarıya imza attı.

Gökdemir’in hikâyesi; “İstemek, sabretmek ve emek vermek için hiçbir zaman geç değildir” mesajını ortaya koyarken, hafızlık gibi büyük bir hedefin yalnızca genç yaşlarda gerçekleştirilebileceği yönündeki düşüncelerin aksine, azim ve gayretin her yaşta başarıya ulaşabileceğini gösterdi.

Gülpınar köyünde başlayan bu anlamlı hikâye, bir çobanın meralardan hafızlık kürsüsüne uzanan azim dolu yolculuğu olarak hafızalarda yerini aldı.