Kolyeler hem erkeklerin hem de kadınların günlük hayatlarından sıklıkla kullandığı aksesuarlardır. Kolyelerin ne anlama geldiği ise takan kişiler için büyük öneme sahiptir. Onların ifade ettikleri anlam, kişilerin karakterlerini ve tarzlarını yansıtır. Tyran Design bunu bildiği için kolye modellerinde anlamsal yoğunluğa önem veriyor. Kolyelerin kendilerine ait düşünsel bir dokusu bulunması markanın vizyonlarından birisi. Tyran, kolyelerinin bir aksesuardan fazlası olmasını arzuluyor. Tasarımlarında mitolojiden, çeşitli dini sembollerden, ortaçağ savaş aletlerinden, felsefeden ve astrolojiden izler taşıyan Tyran Design, bütün bunları barok havasında ince el işçiliği ile harmanlıyor, karakteristik bir duruşa sahip takılar tasarlıyor. Sizler için bazı erkek kolye modelleri inceledik.

Kurukafa Balta Kolye

jahrein balta kolye

Çift taraflı balta eski Girit sembollerindendir. Eski Yunan mitolojisinde evreni yaratan, ilk piramidi açan tanrı olduğu varsayılan Ares-Dionisos’un silahı da baltaydı.

Balta, çoğu uygarlıkta ölümü çağrıştırdığı için mezarlarda süsleme olarak kullanılmış.

Tyran Design ise baltanın geçmişten gelen bu çağrışımlarına ilave olarak baltanın tam ortasına bir kurukafa yerleştirmiş. Kurukafa kimi zaman ölümü kimi zaman yaşamı kimi zamansa bilinci temsil eder. Bu açıdan bakıldığında baltanın bir ucunun ölümü bir ucunun yaşamı sembolize ettiği, kurukafanın ise yaşamla ölüm arasında bilincin oluşturduğu bir köprüyü temsil ettiğini söyleyebiliriz.

Kolye 925 ayar gümüşten imal edilmiş. Baltanın kendisi gümüş renk, ortasına konumlandırılan kurukafa ise rose renk.

Tyran’ın bu metafiziği bünyesinde barındıran kurukafa balta kolyesi, düalizm anlayışının çizgilerinde yürüyor.

Barok Desenli Lacivert Mineli Kalkan Kolye

Antik Yunan’da barış, bilgelik ve zeka tanrıçası olan, Roma’da Minevra olarak anılan Athena’nın en önemli atribülerinden birisi kalkandı.

Ortaçağda ise daha çok şövalyelerin kendilerini saldırılara karşı korumak için kullandığı bir savaş aletiydi kalkan.

Kalkanın bu zengin tarihi ve mitolojik geçmişi, kendisini kolyenin merkezine oturtmayı başarmış gözüküyor.

Tyran Design, koleksiyonlarında barok tarzının en önemli üstatlarından olan Caravaggio’nun kendisinden ilham almış; hatta onun ‘David with the Head of Goliath’ tablosunda, Davut’un kılıcına kanla yazılmış olan ‘Humility Kills Pride’ (Alçak gönül kibirden üstündür.) cümlesini markanın mottosu haline getirmiş. Tyran’ın barok tarzına olan bu yönelimi, kolyenin neden lacivert mine taşı üzerine ince el işçiliği ile barok tarzı işlemelere sahip olduğunu açıklıyor.

Mine tekniği pek çok alanda sıklıkla kullanılıyor. Özellikle takı tasarımında işlenen madene daha canlı ve berrak bir görünüm kazandırmasıyla dikkat çekiyor.

Tyran’ın bu kolyesinde 925 ayar gümüş kullanılmış. Kolyenin ucu rose renk olup, işlenen mine taşının rengi laciverttir.

Melek Kanatlı Kılıç Kolye

Melek, metafiziksel bir sembol olarak kabul edebileceğimiz bir semboldür. Melek; saflığı, duruluğu, iyiliği ve masumiyeti simgeler. İnsanlık tarihi boyunca pek çok dinde kendine yer edinmiş bir varlıktır. Kimi dinde iyiliği kimi dinde kötülüğü hatta bazı dinlerde tanrının kendisini sembolize eden melek, insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahiptir.

Tyran ise bu kolyesinde melek figürünü hatırlatmak ve onun çağrışımlarını yinelemek için, zihinlerde hep kanatlı tasvir edilen meleğin kanatlarını kılıcın iki yanında kullanmayı tercih etmiş.

Kılıç ise bir ucunun iyiliği bir ucunun kötülüğü simgelemesiyle; adaleti ve doğruluğu akla getirir. Tyran’ın bu kolyesinde, tasarımın merkezine ise kılıç alınmış. Kılıcın ortasındaki rose renk yıldız ise tarih boyunca yol göstericiliği ile tanınmış bir semboldür. Meleğin masumiyeti, kılıcın adaleti ve yıldızın yol gösterici karakteri ince el işçiliği ile harmanlanmış!

Tyran’ın erkek kolyesi 925 ayar gümüşten oluşuyor. Melek kanatları ve kılıç gümüş renkten, kılıcın ortasındaki yıldız ise rose renkten oluşuyor.