Uçhisar kasabasına kazandırılan hizmetleri tek tek anlatan ve dört buçuk yıllık hizmet dönemini değerlendiren Belediye Başkanı Osman Süslü, şu bilgilendirmelerde bulundu;

1-Uçhisar  Kalesinin Tahsisi

Mülkiyeti Hazineye Ait 14276 Ve 14275 Parsellerdeki Taşınmazın Tahsisi 05.02.2020 Tarih Ve 29029 Sayılı Yazısı İle Süresiz Olarak Belediyemize Alındı.

2-Uçhisar Kalesinde Restorasyon Çalışması

Aldığımız İzinlerle

Kalede Zirve Temizliği

Korkuluk Ve Merdiven Yenilenmesi

Işıklandırmanın Yeterli Hale Getirilmesi Gibi Çalışmalar Yapıldı.

3-Tıraz Kalesinin Tahsisi

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 06.09.2019 Tarih Ve 207838 Sayılı Yazısı Gereğince Uçhisar Belediye Başkanlığı Adına Süresiz Kesin Tahsisi Uygun Görülmüştür.

4-Doğalgaz

Gösterdiğimiz Yoğun Çalışma Sonucunda Kasabamızın Tamamı Doğalgaza Kavuşmuştur.

5-Cevizli

Derebağ-Cevizli Bölgesindeki Barakaların Yerine Bölgeye Yakışır Güzellikte Doğal Silüeti Bozmayacak İşyerlerinin Yapımı Tamamlandı.

6-Mülkiyeti Belediyemize Ait İşletmeler

-Millocal-Eylül 2019

-La Fairy Otel-Aralık 2020

-Ptt Otel-Eylül 2021

-Koru Mo Camp

7-Cephe Sağlıklaştırılması

Kasabamız Genelinde Doğal Bütünlüğü Bozan Duvarlar Restore Edildi. Aydınlatma Konusunda Da İyileştirme Gerçekleştirildi.

8-Kreş

Koru Mocamp İhalesinden Elde Edilen Gelirle Satın Alınmıştır.

9-Yeni Sağlık Ocağı

Gerekli Görüşme Ve Protokolleri Tamamlayarak Yeni Ve Modern Sağlık Ocağını Halkımızın Hizmetine Sunduk.

 

10-Yeni Mezarlık

25 Bin Metrekare Alanda Gerçekleştirilen Mezarlık Genişletme Çalışma Sonucunda Kasabamızın Mevcut Nüfusuna Ek 7 Bin Nüfusa Daha Yeterli Olacak Şekilde Mezarlık İhtiyacı Giderildi.

11-Çarşı Meydan Projesi

Uçhisar’ Imız Da Yeni Bir Çekim Merkezi Oluşturmak Üzere Başladığımız Kent Meydanı Projemizde Hedefimiz Kent Dokusuna Uygun Fonksiyonel Ve Sürdürülebilir Turizmi Destekleyen, İşlevsel Ve Estetik Bir Alan Meydana Getirmektir.

12-Ges Projesi

İnönü Mevkiinde Bulunan Belediyemize Ait 24 Bin Metrekare Alan Üzerinde Yapımı Tamamlanan Bu Proje Sayesinde Belediyemizin Elektiriği Buradan Karşılanmasıyla Birlikte Aylık Yaklaşık 1 Milyon Tl Getirisi Bulunmaktadır. Aylık Enerji Üretimi İse 975 Kw

13-Lavanta Bahçesi

150 Bin Lavanta Fidesi Toprakla Buluşturuldu.

14-Alt Ve Üst Yapı Çalışmalarımız

Sıcak Asfalt Çalışması-34500 Metrekare

Taş Döşeme-58000 Metrekare

Su Hattı Yenileme Çalışması-16400 Metre

15-İmar Uygulaması

Kasabamız Mezar Ayağı Mevkiinde İmar Planı Sınırları İçerisinde Bulunan 30 Hektarlık Alanda İmar Kanunu 18. Maddesi Gereğince, İmar Uygulaması Belediyemizce Yapılmış Olup Tapu Tescil İşlemleri Gerçekleşmiştir.

16-Su Kuyuları

-Çardak Köyü İnönü Mevkii-210 Metre 18/22 Debi

-İnönü Mevkii-210 Metre 18/22 Debi

- İnönü Mevkii-210 Metre 18/22 Debi

-Lodge Otel Yanı 250 Metre 18 Debi

-Lodge Otel Yanı 250 Metre 18 Debi

17-Sokak Hayvanları İçin Bakım Evi

18-Hayvanların Mağduriyetini Önlemek Amacıyla İnönü Mevkiinde 350 Metrekare Alan Ve 1150 Metrekare Açık Alan Olmak Üzere Toplamda 1500 Metrekare Alan Üzerine Kurulmuştur."

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, “Yaptığımız tüm bu çalışmalar Uçhisar beldemizdeki değerli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini daha da artırmak ve beldemizi daha yaşanılır hale getirmek içindir. Belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak daha etkin hizmetler ortaya koyma kararlılığı içerisinde hareket ediyoruz. 4 buçuk yıl içerisinde alt ve üst yapı çalışmalarımızla, beldemizi bir yatırım üssü haline de getirdik. Bundan sonraki süreçte de beldemizin daha da gelişmesi için var gücümüzle gayret edeceğiz.

Beldemiz için katkılarını esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Fidan’a, AK Parti Milletvekillerimiz sayın Süleyman Özgün ve sayın Emre Çalışkan ile AK Parti İl Başkanımız sayın Ali Kemikkıran’a şahsım ve kasabam asında teşekkür ediyorum.” dedi.