Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Uçhisar Güvercinlik Vadisi Aydınlatma Projesi kapsamında Uçhisar Belediyesi ile protokol imzalandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Personel Destek Hizmetleri Grup Başkanı Ali Candan ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü aydınlatma projesinin protokolünü Uçhisar Belediye Başkanlığında imzaladı.

İlklerin Başkanı Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü konuya dair Protokol gereği Güvercinlik vadisi temizliği, güvenliği ve elektrik maliyeti giderlerine yönelik karşılıklı anlaşmaya varıldığını söyleyerek Nisan ayında başlanacak olan söz konusu projenin 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor diye konuştu.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü açıklamasında “Aydınlatma projesi hayata geçtikten sonra gece saatlerinde kullanılabilecek olan vadinin görsel bir şölen sunması turizm gelirlerinin daha da artması bekleniyor. Vadiye herhangi bir müdahalede bulunmadan doğa ile uyumlu çevreyi koruyacak şekilde hazırlanan proje kapsamında yürüyüş yolu giriş çıkış üniteleri, oturma birimleri, çöp kutuları, yürüyüş ve cephe aydınlatmaları yer alacak.

Yapılacak aydınlatma çalışmasıyla turist sayımızı daha da yukarı seviyeleri taşıtacağız. Adeta gece müzesine dönüşecek olan vadimizin turizm destinasyonuna büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Güvercinlik Vadisi Aydınlatma projesi kasabamıza ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.