Yaklaşan yerel seçim öncesi Uçhisar’da Milliyetçi Hareket Partisi çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Başkan adayı Abdullah ÇAMCI yediden yetmişe herkesle temas kuruyor ve halkın nazarında ciddi teveccüh görüyor. Adaylık sürecinin başından beri ciddi bir planlama ve ekip ruhuyla hareket ediliyor.

EZBER BOZAN ZİYARETLER

Seçim çalışmalarına başladığı sırada diğer siyasi partilerin belediye başkan adaylarını ziyaret eden Çamcı seçimlerin demokratik bir ortamda, saygı çerçevesinde geçmesi için ilk adımı atmış oldu. Zira takip eden günlerde diğer adaylar da bu tutuma uyarak nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bu anlamda MHP Uçhisar’da alışılmışın dışına çıkıp amacının siyasi rekabet değil “ayırmadan ayrışmadan” Uçhisar’a hizmet olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Sürecin başından beri yoğun ilgi gören ve hemen her gün dolup taşan seçim irtibat bürosunun 25 Şubat tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz KILIÇ’ın katılımıyla resmi açılışı yapılmış oldu. Açılıştaki coşkulu ve heyecanlı kalabalığa hitap eden Kılıç, “Uçhisar kararını vermiş, Abdullah Başkan’ı 31 Mart akşamı belediye başkanı olarak göreceğiz inşallah.” İfadelerini kullandı.

Ardından yine ilk olma özelliği taşıyan kadınlar buluşması gerçekleştirildi. Burada kasabanın kadınlarına hitap eden başkan adayı Çamcı projelerini tek tek açıkladı. Akabinde kürsüye gelen Kılıç ise samimi bir sohbet havasında hitap etti.

HALK İLE SAMİMİ TEMASLAR

Uçhisar’da MHP heyeti her an kasabalının içinde olmasının ötesinde birebir temaslara da çok önem veriyor. Tüm Uçhisar bir taraftan cadde cadde, sokak sokak gezilip hanelere ulaşılırken bir taraftan da esnaflarla, turizmcilerle temaslar kuruluyor. Ziyaretler Uçhisar ile sınırlı da kalmıyor. Abdullah ÇAMCI ve beraberindeki heyet Nevşehir Merkez’de ve diğer ilçelerde de gerek kamu kurumlarında çalışan gerek kendi işini yürüten tüm Uçhisarlılarla görüşüyor.

GENÇLERİN UMUDU

Çalışma arkadaşları arasında da gençlerin bolca bulunması dikkat çeken Abdullah ÇAMCI geçtiğimiz günlerde yine bu seçim sürecinin ilki olan gençlerle buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Sahada edindiği gözlemlerle de gençlerin temel sıkıntılarının, taleplerinin ne olduğuna vakıf olan Çamcı toplantıda projelerini açıkladı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda projelere büyük bir ilgi gösteren gençler programın son bölümünde sorularını sorma, görüşlerini bildirme fırsatı buldular. Uçhisar’ın potansiyelinden gençlerin daha fazla faydalanması gerektiğini vurgulayan başkan adayı bunun gibi istişare toplantılarının başkanlığı süresinde de periyodik olarak devam edeceğinin sözünü verdi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Abdullah ÇAMCI, gerçekleştirdiği tüm ziyaretlerde, halkla bir araya geldiği tüm toplantılarda önemle bir konunun üzerinde duruyor. “Uçhisar’ın kaynaklarının kim tarafından hangi amaçlarla kullanıldığı kamuoyunda herkesin bilmeye hakkı olan bir konudur.” Görüşü sıkça dile getiriliyor. Belediye başkanı seçildiğinde yapılan ihalelerin, belediye meclisince alınan kararların internet sitesi, basın yayın organları gibi vasıtalarla halkın tamamına duyurulacağı söyleniyor. Hatta belediye meclisini aşacağını düşündüğü konularda “Katılımcı Belediye” düsturuyla halk oylamasına müracaat edeceğini “Uçhisar için en iyi kararı yine Uçhisarlılar vermelidir.” diyerek her fırsatta açıklıyor.

GÖNÜLLERDE ÜÇ HİLAL

Uçhisar halkının toplantılarda ve birebir görüşmelerde gösterdiği teveccüh MHP’nin ipi göğüslemeye en yakın parti olduğunu gösteriyor. Beldede evine, iş yerine üç hilalli bayrağı asanların sayısı her geçen gün artıyor. Açıklanan projeler, ortaya konan samimi ve açık yürekli yaklaşım milletin memnun olmasını sağlıyor. Bu sayede bugün evlerden asılan o bayrak öyle görünüyor ki 31 Mart akşamı Uçhisar Kalesinden de asılacak.