Uçhisar’da Değişim İsteyenlerin Birleştiği Aday Abdullah ÇAMCI

Milliyetçi Hareket Partisi Uçhisar Belediye Başkan Adayı Abdullah ÇAMCI’nın seçim ofisi her gün ziyaretçilerle dolup taşıyor. Adaylığı açıklandığından beri Uçhisar halkından büyük bir teveccüh gören Çamcı’ya destek her geçen gün büyüyor. Mevcut yönetimin geçen beş yılda yapmayı vadettiği projeleri gerçekleştiremediği ve yaptıklarını ifade ettikleri çalışmaların da pek çoğunu yapmadıkları görülmektedir. Bu durumun Uçhisar halkında ciddi memnuniyetsizlik meydana getirdiği aşikârdır.

Yap-İşlet-Devret mi Yat-Seyret-Beklet mi?

Mevcut belediye yönetiminin başarılı projelerimiz diye kamuoyuna sunduğu pek çok projeden biri olan Derebağ’ın durumu bölge esnafını mağdur etmiştir. Övünerek anlatılan yap-işlet-devret modeliyle yapılan işler hem yerel turizmciye darbe vurmuş hem de Uçhisar’ın geleceğini ipotek altına almıştır. Yabancı yatırımcılarla kurulan sıcak ve samimi ilişkiler maalesef Uçhisar halkıyla kurulamamıştır.

Tekrar ve Taklit Projeler

Mevcut belediye başkanı ve ekibince yürütülen seçim çalışmasında geçmiş dönemlerde vaat edilen projelerin yıllardır gerçekleştirilmeyip önümüzdeki dönem için tekrar ortaya konması düşündürücüdür. Yine bir o kadar düşündürücü olan durum ise MHP projelerini açıkladıktan sonra aynılarının tekrar edilmesidir.

Elektrikli araç şarj istasyonu, vadi aydınlatması, kapalı otopark, düğün salonu, mesire alanı ve spor kompleksi gibi Uçhisar’a değer katacak projeler Abdullah Çamcı tarafından açıklandıktan sonra rakibi tarafından da seçim kitapçığına konulması manidardır. Bu durum mevcut başkanın üreticilikten, özgünlükten uzak olduğunu göstermektedir. On yıl Uçhisar’ı yönetmiş olanların Uçhisar’ın sorunlarından ve ihtiyaçlarından bihaber oluşu kasaba halkının tepkisini çekmektedir.

Belediyede Liyakat Yerine Sadakat Kadrosu

Uçhisar Belediyesi çalışanları uzun yıllar gece gündüz, soğuk sıcak demeden fedakârca çalışırken özellikle son dönemde işe alınan yandaş yakınlarının hangi şartları taşıyarak kadroya geçirildiği merak konusudur. Bu adaletsiz tutum Uçhisarlı hemşerilerimiz ve belediye personeli tarafından sorgulanmaktadır.

İhtiyaca Değil Seçime Yönelik Yardımlar

Seçime kısa bir süre kala hatırlanan Uçhisarlı emekli, öğrenci ve kadınlarımıza verilen sözde maaşlar seçimden sonra bitecek ve bu vatandaşlar yine kaderine terk edilecektir. Bunun açık delili Uçhisar Belediyesi internet sitesinde yayınlanan 9 Şubat 2024 tarihli haberdir. Bu haberde geçen “Bu yardım haziran ayına kadar altı ay devam edecektir.” İfadesi mevzu desteğin suni ve geçici olduğunun ispatıdır.

Uçhisarlı Farkında

Tüm bu eksiklik ve çarpık durumlara rağmen seçmenin gözünü boyamak, sadece seçimlerde hatırlanan insanları çeşitli payelerle kandırma çabasının boşa kürek çekmek olduğu aşikârdır. Zira kasaba halkı samimiyetle kendisine yaklaşanın kim olduğunu ayırt etmiş ve Abdullah Çamcı’yı bu sebeple desteklemektedir.