Göreme de Sedef resturantta akşam yemeğinde koyu bir spor sohbetine koyulan Eski Klasman Hakemi Erol Ersoy ile Hasan Göncü ve Yasin Ertosun Türk Futbolunun gelecekte güzel günlerin beklediğini savundular.

 

Hafta sonu oynanan Kayseri Erciyesspor – Kartalspor maçının Gözlemcisi olarak Maç saatini Kapadokya da geçirerek bu vesile ile Bölgeyi gezen Erol Ersoy Kapadokya bölgesi çok özel bir yer kendimi Kapadokya da çok farklı duygularda hissediyorum dedi.

 

Ersoy,hatırlanacağı gibi Galatasaray-Mersin İ.Y maçınında gözlemcisiydi.Fatih Terim ve yardımcıların trübüne gönderildiği maç hatırlatıldığında ise Ersoy şu kelimeleri ifade etti: Türkiye de artık bişeylerin değişmesi gerektiğini 1. Sıradaki takım neyse 18.sıra daki takımda bizim için eşittir dedi.

 

Türk futbolunun unutulmaz hakemlerinden Erol Ersoy Ayrıca Nevşehirspor u sorarak,Kapadokya gibi bir değeri olan bir Şehrin mutlaka bir profosyonel takımımınında olması gerektiğini vurguladı.

 

Ersoy Kapadokya yı gezme şansı yakaladım gerçekten Kapadokya tarihi doğasıyla harika bir yer havasıyla doğasıylada Futbol takımlarının kamp yapmaları içinde gerçekten her şey mevcut dedi.

 

Hasan Göncü ve Yasin Ertosun un misafirperverliğinden duyduğu memnuniyetide dile getiren Ersoy FİB Haber e de teşekkür ederek yayın hayatında başarılar dilediler.
Türk Futbolunun Değerli ismi Erol Ersoya bundan sonraki futbol yaşantısındada başarılar diliyoruz.

Erol Ersoy Kimdir?

 

Hava Assubayı Erol Ersoy, sıra dışı bir futbol hakemi olarak, yıldızı parlayan isimlerden birisiydi. Kuşkusuz asker hakemler konusunda alınan kararlardan olumsuz etkilendi. Belki de sırf bu nedenle 2002 yılında FİFA listesinden çıkarıldı. 1962 doğumlu olan ve hakemlik kariyerine 1990 yılında başlayan Ersoy, aktif hakemliği 2006 yılında bıraktı. İzmir Bölgesi hakemlerindendi. Fatsaspor-Bayburtspor (3.lig müsabakası) maçı ile başlayan serüven, 19 Şubat 2006 tarihinde oynanan Gaziantepspor-Trabzonspor müsabakası ile noktalandı. Derbi maçların tartışmasız ismiydi ama Galatasaray-Fenerbahçe müsabakalarında hep Fenerbahçe’yi kolladığı dedikoduları ve özellikle 2001 yılında Hagi ile arasında yaşanan olay nedeniyle çok yıprandı ve yıpratıldı. Ulusoy Federasyonu ile kan uyuşmazlığı yaşadığından dolayı, hakemliği erken bıraktı. MHK ve Futbol Federasyonu bünyesinde yaşanan yönetimsel çekişmeler ve sorunlar pek çok hakemin düdüğünü asmasına neden olduğu gibi Erol Ersoy’un da kariyerini noktalamasına vesile oldu. Fakat futboldan kopamadı ve gözlemci olarak macerasına devam etti. Hatta tartışmalı olduğu Hagi ile tekrar karşılaşması bu dönemde oldu. Hagi artık teknik direktördü, Ersoy ise gözlemci. Ersoy, UEFA maçlarında da gözlemci olarak görev yaptı. Hakemlik döneminde UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında, Dünya Kupası elemelerinde ve U-21 müsabakalarında (UEFA) başarı ile düdük çaldı, güzel maçlar yönetti.