Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mesleki Yeterlilik kurumu ile imzaladığı protokolün içeriği hakkında oda üyeleri bilgilendiriliyor.
Açıklamada; “Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (GEKSANDER) tarafından TOBB’ne gelen yazıda, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzaladıkları işbirliği protokolü kapsamında;
Atık Yöneticisi, Endüstriyel Ambalaj Yeniden Kullanıma Hazırlama İşçisi, Sağlık Kuruluşları Kaynaklı Tıbbi ve Tehlikeli Atık Toplayıcısı taslak ulusal meslek standartları hazırlanmıştır. Söz konusu  taslaklara http://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2524&Ist=DuyurularListesi  adresinden ulaşılabilmekte olup, taslaklara ilişkin TOBB görüşleri talep edilmiştir. (Bağlantıya, www.tobb.org.tr adresinden, TOBB Birimleri, AB Daire Başkanlığı, Genel Bilgilendirme başlığı altında da ulaşılabilmektedir.) Konu ile ilgili bilgi edinilmesini ve bahse konu taslak standardın incelenerek, varsa görüşlerinizin, yukarıdaki internet sitesinde yer alan ilgili “Görüş ve Değerlendirme Formu” doldurulmak suretiyle, GEKSANDER’e iletilmek üzere, TOBB’ne gönderilmesi gerekmektedir. İlgili üyelerimize duyurulur” denildi.