Kamu Çalışanlarının Faizsiz Yardımlaşma Sandığı 
TEZE KONU OLAN YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Üyeler arasında yardımlaşmaya ve dayanışmayı sağlamak için kurulan Kamu Personeli Yardımlaşma Derneği (KAMPERDER) üye sayısını günden güne artırıyor. ETİ  Maden İşletmeleri çalışanları tarafından kurulan sandığa kamu personelinin ilgisi yoğun. 

AMAÇ BÜTÜN MEMURLAR YARARLANSIN

Dernek 2006'da Kamu Personeli yardımlaşma sandığı olarak beş kişiyle kurulur. 2015 yılına kadar da sandık olarak devam eder. 2014'te İçişleri Bakanlığı'ndan çıkan genelge sonrasında dernek çatısı altında toplanır.  Derneğin amacı yardımlaşma ve dayanışmayı sağlarken,  üyelerin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak. KAMPERDER Başkan Yrd. Nevşehirli SMMM Murat KAÇMAZ 2023'te 300'e yakın üyesi olan derneğin bugün 700 kişiye hizmet verdiğini belirtti. Derneğin şimdiye kadar  Eti Maden İşletmeleri'nin kendi bünyesinde hizmet ettiğini ancak dışarıdan da üye almaya bu sene başladıklarına dikkat çeken KAÇMAZ 'Eti Maden İşletmeleri'nin kendi bünyesinde yürütülen bir sandıktı. Ancak enflasyonist ortamda gelen talepler üzerine bütün memurlar buradan yararlansın istedik ve dışarıdan da üye almaya başladık. Üyelerin yüzde 10'u dışarıdan diyebiliriz. Sayımız her geçen gün artıyor. "

DERNEK TEZE KONU OLDU

Derneğe üye olmak için tek şart kamu kurumunda çalışıyor olmak. Türkiye’de üyelerine faizsiz borç veren ender derneklerden biri KAMPERDER. Öyle ki derneğin çalışmaları bir teze bile konu olmuş. Sakarya Üniversitesi'nden Abdullah Talha Genç 'Türkiye'de karzı hasen sandık uygulamaları' yüksek lisans tezini KAMPERDER üzerine yazmış. Diğer derneklerden ayrılan en önemli özelliği faizsiz borç veriyor olması.  
Peki dernek nasıl çalışıyor? Murat KAÇMAZ sistemi şöyle anlatıyor: " 2024 yılı için 306 bin lira borç veriyoruz. Maksimum taksit sayısı 24. Üyeler 750 TL ile 6.000 TL arasında kendilerinin belirledikleri birikim aidatı miktarınca birikim yapmaktadırlar. Birikim tutarını her ay kendisi sistemden değiştirebilmektedir. Kişi toplamda birikim yaptığı tutarın 3 katı oranında borç çekebiliyor.  Yani üyenin içeride 30 bin lirası biriktiyse 90 bin lira borç kullanabiliyor. Bunu da 24 ayda ödeyebiliyor. Üye olan kişi talebi doğrultusunda sistemden istifa edip içerdeki birikiminden kesinti olmadan sandıktan çıkabiliyor. Dernek verdiği borçlardan faiz yada başka isim altında kesinti almadığı için, yasal ve mali işlemlerin yürütülmesi adına 80 TL aidat alınmaktadır. Elektronik defter, muhasebe ve beyannameler dijital ortamda Gelir İdaresi Başkanlığına bildiriliyor.  İçişleri Bakanlığı tarafından da düzenli denetimler yapılıyor." 

Detaylar: www.kamperder.org 

İletişim: [email protected]

0537 314 53 00

0537 314 53 13

Bizde FİB Haber Merkezi olarak Dernek yetkilisi Murat Kaçmaz beye başarılar dileriz.

Kaynak: Baskentgazete.com.tr

Editör: İbrahim UYSAL