Türk milletinin direniş ve yeniden diriliş destanı 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde Ürgüplüler, ellerinde Türk bayrakları ve Esat Kabaklı konseriyle tek vücut oldu.

Ürgüp Kaymakamlığı koordinesinde, Ürgüp Belediyesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” kapsamında ilçe  merkezinde bulunan büyük otel alanında ünlü ozan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı’yla tek yürek programı gerçekleştirildi.

Proğrama; AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Ürgüp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk , AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Kadın Kolalrı Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, İlçe protokolü, Ürgüp'ten daire müdürleri, Belediye birim müdürleri, Belediye Başkanları,siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile Şehit yakınları katıldı. 

Saat 20.30 da başlayan Anma Programı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kuranı Kerim Tilaveti sonrası Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ve ardından Esat Kabaklı konseriyle devam etti.

Programda açılış konuşmasını yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "15 Temmuz gecesi tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledik. Tüm dünyaya vermiş olduğumuz dersin üzerinden tam beş yıl geçti. O gece firavun ordularına Musalar yol vermedi” dedi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise konuşmasında, “15 Temmuz gecesi minarelerden okunan selalar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla halkımız 7’den 77’ye sokaklara döküldü. FETÖ’cü hainlere, emperyalistlere, düşmanlara ve onların maşalarına karşı namusunu, topraklara, bağımsızlığını, vatanını çiğnetmedi” diye konuştu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı’nın Kahramanlık Türküleri Konseri’nde seslendirdiği türküler, Ürgüp'te milli duyguları kabarttı.

Seslendirdiği eserlerle Ürgüplülere unutulmaz bir akşam yaşatan Elazığlı sanatçı Esat Kabaklı söze, “Sizler yan yana geldiğinizde, yedi düvel gelse bizi yıkamaz” diyerek, başladı.

Ürgüp'te konser alanını dolduran binler, hep bir ağızdan sanatçının seslendirdiği “Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum” parçasına eşlik etti.