Ürgüp Milli irade  Platformu, Filistin davasını sarsılmaz şekilde savunmaya devam edeceğini bildirdi. Platform, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti, 

BASIN BİLDİRİSİ

Aziz ve asil Türk Milleti;

Yıllardır yaşanan İsrail zulmü, son günlerde soykırım safhasına gelerek zirve yapmış, Siyonist  İsrail Devleti Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz üzerine savaş uçakları, top ve füzelerle ölüm yağdırmaktadır. Bu gerçek doğrultusunda aşağıdaki konuları bilmenizi, bilginizi ve hafızanızı yenilemenizi Ürgüp Milli İrade Platformu (Ürgüp’teki Tüm Sivil Toplum Kuruluşları) olarak arzu ediyoruz.

1- Filistin topraklarının Filistinlilerce İsrail’e satıldığı yalanını pervasızca ortaya atan sözde devlet görünümündeki şımarık Siyonist İsrail Devletidir.

2- Siyonist Yahudiler 1947 yılında pasaportla girdikleri Filistin’i haksız yere kan ve zulüm ile sahiplenmeye çalışmış, mazlum Filistinli Müslüman halkı evlerinden çıkarmış, köy, kasaba ve şehirlerini tarumar ederek işgal etmiştir.

3- Siyonist Yahudiler 1973 yılında Amerika Birleşik Devletlerini ve emperyalist güçleri arkalarına alarak, sapanla taşla haklı mücadelelerine başlayan Müslüman Filistin halkına her türlü zulmü reva görmüş, Ortadoğu’dan ve tarihten silmeye çalışmıştır.

4- Müslümanlar olarak her zaman, her türlü zorluğa karşı direnme gücünü hak ve adaletten alan bir anlayışla, mazlumun yükselen ve haykıran sesi olmayı şiar edindik.

5- Bu anlamda İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesini ve iki devletli çözümün acil olarak hayata geçirilmesini tüm gücümüzle haykırıyoruz. Bu konuda Devletimizin ve Devlet büyüklerimizin dik duruşunu desteklediğimizi beyan ediyoruz.

6- Siyonist İsrail Devleti, çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek ayrımı gözetmeksizin tüm hukuk sistemlerinde savaş suçu sayılan bütün fiilleri işlemiş, kullanılması yasak olan silahları kullanmış, hatta hastanelere bile saldırmıştır.

7- Ürgüp Milli İrade Platformu olarak, İşlenen zulme ve haksızlığa teslim olmayan mazlum ve mağdur Filistin halkının maddi manevi yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz.

Bundan sonraki süreçte tüm halkımıza yönelik Filistin ve Kudüs davamızın haklılığı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz en etkili şekilde devam edecektir.

Bu vesile ile Gazze’de ve dünyanın her yerinde zulme uğrayarak Şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ÜRGÜP MİLLİ İRADE PLATFORMU