Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Ürgüp bulunan eski adıyla "Üç Güzeller" yeni adıyla "Peribacaları" mevkiinde ilk kez ücretli otopark uygulaması başlatıldı.

Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan uygulama ile Ürgüp peribacaları Üç güzeller mevkiinde yol kenarlarına dubalar yerleştirilirken, binek araçlar için 70 TL, otobüsler için ise 140 TL park ücreti belirlendi.

İlk kez bu kadar boş kaldı...

Ücretli oto park uygulaması sonrası bölgeye gelen yerli yabancı misafirlerin araçlarından inmeyerek geri döndükleri görüldü.

Bayram nedeniyle bölgeyi gezmeye gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olma özelliği taşıyan ve dünyada en fazla fotoğrafı çekilen yerler arasında anılan Ürgüp peribacaları Üç güzeller’de esnaflar ücretli otopark uygulamasından memnun kalmadı.

Ücretli otopark uygulaması Ürgüp üç güzeller esnafını vurdu.

Ürgüp Peribaları üç güzeller mevkisinde bulunan esnaflar, ücretli ‘otopark’ uygulamasına tepki gösterdi.

Tepkilerini dile getiren vatandaşlar; "Dünya kenti, masal Kent diyarı Ürgüp Peri Bacaların da, elektrik yok, su yok, tuvalet yok, hizmet yok, Başkan Bul'un gelmesiyle esnaflar umutlanıp bu hizmetleri beklerken, böyle bir uygulamanın ardından mağdur kaldık. Daha önce ücretsiz olan otoparkımız Belediyemizin kararıyla, fahiş bir fiyatla araç başı 70 lira, otobüsler içinde 150 lira yapıldı. Hal böyle olunca gelen görü döndü üç güzeller mevkii ilk kez boş kaldı. sonuç olarak tek umutları Bayram olan biz esnaflar ise şuan sinek avlıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Başkanımız mutlaka sorunumuzu çözecektir

Başka bir turizm esnafımızda; "Ücretli uygulama sonrası içeri kimse girmez oldu. Başkanım lütfen sizi buraya davet ediyoruz, bir gelipte görün halimizi. Her bayram arefesinde buralarda dağlar taşlar insan seli olurken şimdi ise sinek avlıyoruz. Öyleki korona virüs döneminden sonra buralar ilk kez bu kadar boş kaldı. Belediye Başkanımıza Ali beye sesleniyoruz. Gelip gördüğünüzde sizinde kararınızın değişeceğinden eminiz. Turistler avucunuzda ki kuş gibidir eğer bir sıkarsanız bir daha gelmezler. Otopark ücreti çok pahalı, misafirlerimizi kaçırıyoruz. Lütfen bizim bu sorunumuzla biran an evvel ilgilenerek makul ve çözüm üreten bir uygulama getirin." dediler.

Başkan Bul: "Bu güzellikleri görmek bedel ister!"

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ise;  "Sevgili Ürgüplü hemşerilerim, Kurban bayramlarında ziyaretçiler genelde ilk gün kurbandan sonra yola çıkıyorlar. Bu sene Peribacaları’nın etrafını düzenledik ve binek araçlardan 70 TL, sadece otobüslerden 140 TL park ücreti tahsil etmeye başladık. Peribacaları Bölgemizde park ücreti alınmayan birkaç yerden biriydi. Şimdi pazardan çıktım, bir kilo sarımsak 70 TL. Bu güzellikleri görmek için ödenecek bedelden şikayetçi olunacağını düşünmüyoruz." dedi.

Kapadokya bölgesinin simgesi ve en fazla fotoğraf çekilen nokta olarak bilinen Ürgüp'ün girişinde bulunan Üç Güzeller peribacaları mevkii, her tatilde olduğu gibi en fazla ziyaretçiyi ağırlayan merkez olma özelliğini bu bayramda da koruyacak mı? Sorusunun cevabı merak ediliyor. 

Öte yandan bu durumdan Ürgüp ilçe merkezindeki esnaflarında olumsuz yönde etkinlendiği ifade ediliyor.