Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası yaralar sarılmaya başlandı. Ürgüp, bölgeye ilk yardımı gönderen ilçelerden birisi oldu.

Depremin hemen ardından Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün çağrısıyla Ürgüp'ten bölgeye gönderilmeye devam eden yardımlar için Turgut Özal Kültür Merkezinde oluşturulan koordinasyon merkezi vatandaşların akınına uğruyor.

Ürgüp'te yardım toplama merkezi 24 saat açık! Organizasyon mükemmel işliyor...

Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen yardım organizasyonu özellikle Ürgüp belediyesi ekipleri ve gönüllülerin başarılı organizasyonuyla göz dolduruyor.

Turgut Özal Kültür Merkezinde toplanan yardımların ayrımı, düzenlenip istiflenmesi yapılıp nakliyeye hazır hale getiriliyor. Yürütülen bu çalışmalarda, vatandaşlardan gelen yardımlar hızlı bir şekilde araçlara sarılarak doğrudan Ürgüp'ten afet bölgelerine ulaştırılıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün öncülüğünde deprem bölgesine ilk olarak enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacak araç, personel ve ekipman desteği gönderildi. Ardındanda bölgeye TIR'lar dolusu gıda ve yardım malzemeleri gönderildi.

Ürgüp tek yürek…

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını sarmaya katkıda bulunmak ve soğuk kış gününde evsiz kalan depremzedelere yardım etmek için seferber olan Ürgüp Belediyesi, ilçe vatandaşlarınında büyük katkı ve destekleriyle depremzedelerin basınması için kapıları sonuna kadar açtı. Hem barınma hemde onların gıda ve kıyafet ihtiyaçları gideriliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Haydi Ürgüp, Tarihimizin en büyük yardım kampanyası için TEK YÜREK OLMAYA devam ediyoruz." çağrısında bulundu.

Aktürk: 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…'

Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "MaşAllah Ürgüp yine kendine yakışanı yaptı ve yapmayada devam ediyor. Hala hazırda Ürgüp'te evlere, yurtlara ve otellere yerleştirilen depremzedelerimize Turgut Özal Kültür Merkezi yardım toplama merkezi ve sahra mutfağı ile hizmet veriyoruz.

Acil ihtiyaç malzemelerinden;

ERKEK-KADIN AYAKKABI

İÇ GİYİM

BATTANİYE

ISITICI

KURU GIDA vb. yardımlarınızı bekliyoruz. 24 saat açık olan yardım toplama merkezimize teslim edebilirsiniz." dedi.

Ürgüp'ümüz depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Belediyesi olarak Depremin 1. Gününden itibaren;

Yardım Malzemesi olarak;

- 12 Tır

- 8 kamyon

- 20’de fazla küçük araç ile sevkiyat

Ekip - Ekipman desteği olarak;

- Vardiyalı 50 personel

- 2 adet itfaiye aracı

- 2 adet Kamyon

- 75 adet Hilti (Delme-Kesme) Makinası

- 18 jeneratör

- 55 adet piknik tüpü

- 14 adet mutfak tüpü

- 6 ton Yakıt

- 350’den fazla gönüllü sivil vatandaş transferi

- Gönüllü Transferlerinde sivil araçlara Yakıt Desteği

Bölgemize gelen 2000’den fazla depremzedelere;

- Otellerde ve Yurtlarda Kalan vatandaşlarımızın sabah ve akşam yemek ihtiyacı sosyal tesisimiz aracılığı ile

Yardım Toplama Merkezimize getirdiğimizi Depremzedelerin

- 500 adet Uyku Tulumu

- 5000 parça kıyafet ihtiyacı

- 200 adet gıda kolisi

- 281 adet Bebek Ürünleri

- 66 Adet ısıtıcı

- 216 Adet Hijyen Ürünleri

- 650 Adet Battaniye

- 5500 adet Ekmek ve Sandviç

- 50 adet Tıbbi Ürün kategorilerinde destek sağlandı.

Bölge ile irtibatımızı koparmadan hali hazırda Yardım Toplama Merkezinde yoğun bir şekilde yardım malzemesi ile depremzede sirkülasyonu mevcut olup çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. ÜRGÜP TEK YÜREK , yaraları sarmaya devam ediyor…"