Kapadokya'da turizmin başkenti Ürgüp'e yakışmayan çirkin görüntüler için Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul harekete geçti.

Turizm kenti Ürgüp'te çirkin görüntülere sebebiyet veren çevre kirliliği, camekan, sunma ve kat çıkmalar konusunda vatandaşları uyaran Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, "Evlerimizin cam, balkonlarını çiçeklendirelim mi? En güzel çiçekleri birlikte seçelim. Çok beğendiğimiz evlerin kapısını hediyelerimizle çalabiliriz." dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, "Ürgüp genelinde camekan ve çelik konstrüksiyon kat çıkmalar genel görüntümüzü çok olumsuz etkiliyor. Yapmayalım. Mevcutları da belirli bir süre içinde kaldıralım. Arkadaşlara bugün tespit ve işlem talimatını ilettim. Bu konuda talep de bulunulmasın ve en kısa zamanda bu tarz üst kat yapıların sökümüne başlanmasını rica ediyorum." dedi.

Ürgüp sanayi esnaflarına çağrı

Sanayi esnafına çağrıda bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, "Güzel bir söz var “Aslan yattığı yerden belli olur” diye. Ürgüp sanayi sitesindeki değerli dostlar sizlerden ricam; orasını pırıl pırıl yapalım. Varsa gereksiz malzemeler ayıralım. Caddelerimizi dükkan önlerimizi sizlere yakışır bir hale getirelim. Fazlaları siz ayırın biz toplarız. En kısa zamanda çayınızı içmeye geleceğim."