Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yağan kuvvetli yağmur sonrası ahırlar bölgesinde ve cumhuriyet mahallesi alt kısmında sel suları bazı evlerde hasara neden oldu.

Akşam saatlerinde hızını artıran sağanak yağmur nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi Necdet Güner Caddesi'ndeki bazı apartmanların giriş katlarındaki daireleri su bastı.

Ürgüp Belediyesi itfaiye ekipleri konutlara dolan suyun boşaltılması için vidanjörlerle çalışma yaptı.

Selde herhangi bir can kaybı olmazken evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul yaptığı açıklamasında: "Evleri su dolan, hayvan telef olan veya araçları zarar gören vatandaşlarımız imkanları var ise fotoğraf çeksinler.Afad araçları geldi binaları boşaltmaya başladıkar. Belediyemiz arazözleri de çalışıyor. Şu ana kadar bize gelen can kaybı yok. Mandıra bölgesinde suyun azalmasını bekleyen araçlarını geçirmek için bekleyen vatandaşlar var. Tek tük olabilir ama hayvan ( şu ana kadar bize ulaşan) kaybı da yok. Meteoroloji ile konuştuk bölgesel yağış olabilir ama yoğun yağış bir kaç saat radarda yok diyorlar.
Herhangi bir tehlike olur ise 0 541 289 75 39 dan Emrah beye ulaşın." dedi.

Geçmiş olsun Ürgüp.

Ürgüp'te yaşanan sel sonrası yaşananlar;

10 dairemiz su aldı. Sular boşaltıldı. Ama eşyalar ıslandı, çamurlandı, ince temizlik gerekli.

Bu gece Cumhuriyet mahallesi alt kısımdaki bodrum katlarında gecelemeyelim.

Karağandere Sandık otel 6 odasını tahsis etti. Daha fazla ihtiyaç olursa bana yazın. Sizlere konaklama sağlarız.

Gece bpyunca dere yatağını dozerler temizleyecek. Mazgalları da temizliyoruz.

Bu gece zaman zaman yağış olacak.

Yapmurların dinmesini takiben benzer şekilde Tekrarlanmaması için dere yatağını DSİ nin ıslah etmesi için Vali Yardımcımız Sn. Hüseyin Çam ile görüştük.

Temel sebep, önce Mustafapaşa sonra Karlık yönünden gelen iki selin birleşmesi. Deredeki menfezler (3.000 lik) yetersiz kaldı. Tıkandı. Kepçeler menfezleri temizlemeye yetişemedi. Sular bentlerin üzerinden Cumhuriyet mahallesine aktı.

Sel sırasında Park içi dahil yeni su yolları açıldı.

Şimdi su alan dairelerin önüne kum torbaları getiriyoruz ki gece veya yarın tekrarlanmasın. Menfezler ve mazgallar temizleniyor.

Mazı da bulunan bir su kuyumuzu sel bastı çalışmalar devam ediyor, klor seviyesi artırıldı ihtiyaten bir süre kaynatarak için veya farklı kaynaklardan kullanın lütfen.

Belediye Başkanı Bul teşekkür mesajı yayınladı;

"Dün akşam için bazı teşekkürleri unutmayayım.

- İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Vali Yardımcımız Hüseyin Çam,

-Afad Nevşehir,

-Kendileri arayarak araç gönderen Ortahisar ve Derinkuyu Belediye Başkanlarına,

- Ürgüp mülki erkanına, özellikle yol güvenliği sağlayan emniyet güçlerine,

- Ürgüp sanayiden tereddütsüz yardıma iş makinaları ile katılan Ürgüp Vinç, Öğütlü ve diğer firmalara,

Başta Fen İşleri Müdürümüz İnan Bey, Zabıta Amirimiz Emrah Bey, Garaj amirimiz Koray Bey, İtfaiye ekibimize, ilk andan itibaren riski görüp müdahale için bana bilgi veren Barış Terzioğlu olmak üzere Ürgüp Belediyesinin tüm çalışanlarına,

En çok da, bir ara yaşam tehlikesi altında olan araç içindeki 3 vatandaşımızın aracının sele kapılmasını önleyen, sürekli yer değiştirerek menfezleri boşaltmaya çalışan, gece Mandıralar tarafında kalan vatandaşları tahliye eden kepçe-iş makinesi operatörlerine, çok teşekkür ediyorum."

Editör: İbrahim UYSAL