Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 120 Km’lik kanalizasyon şebekesinde çalışmalar son surat devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Ürgüp merkez Kavaklıönü Mahallesinin ardından, şimdi de Fatih Mahallesinde kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Alt yapısı tamamlanmış üst yapısıyla modern bir kent oluşturmak için çalışmalalrımızı aralıksız sürdürüyoruz dedi.

Yürütülen çalışmalalarda Ürgüplü hemşehrilerine duyarlılığı nedeniyle teşekkür eden Yıldız, bu işleri başladık bitireceğiz, herşeye rağmen Ürgüp'ü gerçekten dünya kenti yapmaya kararlıyız. dedi.

Ürgüp’ün alt yapısını tamamen yenilemeye kararlı olan Başkan Yıldız, İller Bankası ile birlikte başlattığı Ürgüp Kanalizasyon şebeke inşaatında fiili çalışmalar devam ediyor.

İş kapsamında yerleşim alanında kalan Ürgüp atıksu arıtma tesisi yeni yerine inşaa edilecek ve Ürgüp’ün kanalizasyon şebekesi tamamen yenilenecek.

Sözleşme şartlarına göre 22/09/2016 tarihinde bitmesi gereken Kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi işi için İller Bankası tarafından finansmanına katkı sağlanıyor.

Su şebekesinin yenilenmesinde Gürdoğ inşaat tarafından kullanılan Ürgüp’ün yeni terminal alanı da yüklenici firma Tek İmaş ve KMS ile Telliler grup tarafından şantiye olarak kullanılacak.

Ürgüp Belediyesi Jeoloji Mühendisi İnan Coşkun su şebekesinde olduğu gibi Kanalizasyon inşaatında da belediye adına kontrol ve denetim görevini yerine getirecek.