10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Ürgüp Hanife-Memiş Aksoy Rehabilitasyon ve Aile Danışmanı Merkezi ile Umut Evlerinde kalan özel bireylerin el becerilerini geliştirdiği eserlerle özel bir sergiye imza attı. ‘Özel Çocuklar El Emeği Sergisi’ nde birbirinden kıymetli el emeği göz nuru yaptıkları ürünler sergilendi.

Serginin açılışını Nevşehir Valisi Ali Fidan ve eşi Prof. Dr. Fatma Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Selçuk,  AK Parti Ürgüp ilçe başkanı Doğan Derin birlikte gerçekleştirdiler.

Özel bireylerin el sanatlarını öğrenerek, el ve iş becerilerini geliştirdiği, aile ekonomilerine katkı sağladığı ve sosyalleşme imkanı bulduğu Sevgi Atölyesi’nde, emek emek üretilen ürünler sergilendi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, sergi açılışına eşi Prof. Dr. Fatma Fidan ile katılarak özel çocuklar ve özel annelerin mutluluğuna ortak oldu. Vali Fidan, “Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Kapılarımız her zaman sizlere açık. Lütfen çekinmeden taleplerinizi ve isteklerinizi her zaman bize iletin.” dedi. 

Serginin açılışına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, "Engelliler Haftası münasebetiyle Ürgüp Hanife Memiş Aksoy Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanı Merkezimizde ve Umut Evlerimizde kalan özel bireylerimizin yapmış olduğu el işi sergisine Valimiz Ali Fidan ve İl protokolümüz ile katılım sağladık.Emeği geçen tüm özel bireylerimize ve eğitmen kadrosuna teşekkür ediyoruz." dedi.

Sevgi Atölyesinde üretilen ürünlerin satışından elde edilecek gelirler yine emeğin sahibi özel çocuklar ve annelerine verilecek.

Editör: Fikret Capacı