Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun başkanlığında, ilçede 2025-2026 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının ele alındığı Sene Başı Değerlendirme ve Planlama Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilgili kurum müdürleri ve eğitim camiasının temsilcileri katıldı.
Eğitimde Yeni Döneme Hazırlık
Toplantıda, ilçedeki okulların eğitim-öğretim yılına hazırlık durumu, derslik ihtiyaçları, öğretmen kadrosu ve öğrenci sayıları masaya yatırıldı. Ayrıca, okul güvenliği, ulaşım, hijyen ve sağlık konuları gibi kritik başlıklar da değerlendirildi.
Yerel Yönetimden Destek
Toplantıya katılan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, kasabadaki eğitim altyapısına yönelik belediye katkılarını aktardı. Başkan Ateş, okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin desteklenmesi konularında yapılacak çalışmalara dair bilgiler verdi. Böylesine önemi bir toplantıya Ürgüp Belediye Başkanı Bul'un ise katılmaması dikkat çekti.
İş Birliği ve Planlama Vurgusu
Kaymakam Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yeni eğitim-öğretim yılına eksiksiz ve koordineli bir şekilde başlamamız çok önemli. Tüm kurumlarımızla iş birliği içinde, öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alabilmesi için planlama ve hazırlıklarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.
2025-2026 eğitim-öğretim yılı için gerçekleştirilen bu toplantı, Ürgüp’te eğitimin kalitesini artırmayı ve öğrencilerin güvenli, sağlıklı ve verimli bir öğrenim ortamına kavuşmasını hedefliyor.