Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Türk Kızılay’ı Nevşehir Kan Bağış Şubesini ziyaret ederek Nevşehir Türk Kızılay Şube Başkanı Ercan Civelek ile görüştü.

Kızılay Şube Başkanı Civelek; "Kızılay 154 yaşında. 11 Haziran 1868 yılında kurulmuş ve o zaman Osmanlı'da yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti olarak kurulmuş. Çok önemli faaliyetler, hizmetler yapmış. 1876 yılında Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte 1923'te Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla faaliyetine devam etmiş. 1935'te Türkiye Kızılay Cemiyeti adını almıştır ve nihayet 1947 yılında Türkiye Kızılay Derneği adını almış, dernek statüsüyle, kamu yararına çalışan uluslararası niteliği olan bir yardım kuruluşu niteliği kazanmıştır. Temsil ettiği hilal, devletler hukuku açısından da kabul görmüştür. Özellikle savaş dönemlerinde tarafsızlığı temsil eder. Uluslararası geçerliliği olan dokunulmazlığı olan bir kuruluştur" dedi. 

Kan bağışı hayat kurtarır

Nevşehir Valisi Becel'de Kızılay'ın 134 ülkede iyilik hareketini sürdürdüğünü ifade ederek, "Kızılay'ımız dünyanın her yerinde var. Nerede bir afet, nerede mağduriyet varsa Kızılay, Türkiye Cumhuriyeti adına, devletimiz adına, milletimiz adına onların yanında olur." dedi.

Vali Becel, ziyareti esnasında kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet ederek, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için tüm vatandaşlarımıza kan bağışı yapması konusunda çağrıda bulundu.

Kan’ın insan hayatı için büyük önem arz ettiğini belirten Vali Becel; “Türk Kızılay’ı sadece kan bağışı ile değil din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmadan nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir problem varsa, nerede bir afet, bir acı varsa hep orada olmuştur. Bizim de Nevşehirlililer olarak Türk Kızılay’ının yanında olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince sağlıklı olan bütün arkadaşlarımızın kan vermesini öneriyorum dedi.