Nevşehir Valisi Ali Fidan , Nevşehir'de görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri, ajans temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelerek, 2023 yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

Nevşehir'de göreve başlayalı 5 ay olduğunu ifade eden Vali Fidan, değerlendirme konuşmasında, “Bir yılı daha geride bıraktık, 2024 yılı hem ülkemiz hem ilimiz açısından güzel bir yıl olur. Kaymakamlarımız ilimizdeki güvenlik birim amirlerimiz ile düzenlediğimiz toplantılarda 2023 yılında neler olmuş gözden geçirdik ve 2024 yılında da neler yapabiliriz konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik.

2023 Turist sayısı ve Kapadokya Hava limanında rekor yılı olarak kayıtlara geçti

Nevşehir ilimiz, ülkemizin tam orta noktasında Kapadokya değeri ile önemli bir turizm kenti olduğunu ifade eden Vali Fidan, “2023 yılında, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı. Kapadokya Bölgesini 2023 Yılında 4 Milyon 826 bin 662 Yerli ve Yabancı turist bölgemizi ziyaret etti.

Yine ilimizde bulunan Kapadokya Havalimanı yolcu sayısı, uçuş trafiği ve taşınan yük kapasitesi ile rekor bir yılı geride bıraktı. 2023 yılında Nevşehir Kapadokya Havalimanından 12 Bin 781 uçak seferi ile 561 Bin 663 yolcu uçtu.

Nevşehir'de uyuşturucuya geçit yok

Bunun yanında, Emniyet ve Jandarma birimlerimizle şehrimizin güvenliği ve huzuru için özellikle uyuşturucuyla mücadelede önemli bir yol katedildi. Bu konuda yapılan operasyonlarda bir çok zehir tacirleri yakalanarak adli makamlara sevk edildi, birçoğu tutuklandı. Hala hazırda şehrimizde uyuşturucuya karşı çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla sürüyor. Bununla birlikte düzensiz göçle mücadeleye ilişkinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Organize suç örgütleriyle ilgili olarak burada hem yerel hem ulusal çapta diyebileceğimiz organize suç çetelerine yönelik işlemler yapıldı. Kaçakçılık ile ilgili olarakta şüphelilere adli işlem yapıldı ve gözaltına alındı.

“Nevşehirli hemşerilerimizin bizlere güvenmeleri konusunda atılması gerek tüm adımları atıyoruz”

Nevşehir'imizin sükunetin ve huzurun şehri olması, Kapadokya değeri ile birlikte turizm şehri olmasından dolayı bu noktada Nevşehir halkımızın hem emniyet hem jandarma personellerimize güvenmesi, bizlere güvenmesi konusunda atılması gereken tüm adımların atıldığının bilinmesini isterim. 

Narkotik suçlarla ilgili olarak, kullanıcılara yönelik bir çalışma yapıldı ve çok sayıda kişiye işle yapıldı.  Yapılan çalışmalarda kubar esrar ve sentetik uyuşturucu kullanımında büyük artış var bununla ilgili olarak da ciddi çalışmalarımız var. 

“2024 yılında seferberlik ilan ederek ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek için yoğun çalışmalar yapacağız.”


Trafik konusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ölümlü trafik kazalarında artış var. Bununla ilgili olarak da hem trafik kazalarının olduğu noktalar la ilgili olarak özel çalışmalar gerçekleştirildi. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının olduğu noktalarda yapılan çalışmalarda kazaların nedeninin aşını hız ve kural ihlali olduğu görülmektedir. 2024 yılında seferberlik ilan ederek ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek için yoğun çalışmalar yapacağız. 

Nevşehir’de yarım kalan ve başlanan bütün işleri bitireceğiz. Malumunuz dün açıkladık. Nevşehir 'de özellikle şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen, Kuzey-Batı Çevre Yolu Projesi 2024 Yılı Yatım Programı’na alındı. Öte yandan Nevşehir Kapadokya Havalimanı Terminal binası ve Mütemmim tesisleri yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2024 yılı yatırım programına girdi. Nevşehir'e Devlet Su İşleri (DSİ) 124. Şube Müdürlüğü'nün açılması çalışmalar başladı. İlimizde bulunan 2 üniversitemizde de önemli çalışmalar yürütülüyor.

“Köy yollarında sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyoruz.”

Köylerle ilgili olarak yapılabilecek ve söz verdiğimiz bütün işleri büyük bir hızla sürdürüyoruz. İçme suyu, tarımsal sulama, kanalizasyon gibi önemli çalışmalarımız devam ediyor. Köy yollarında sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyoruz. Bu bağlamda köylerimizde grup yolu çalışması başlatacağız.  DSİ çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Dere ıslah çalışmaları ve sulanabilir durumda olan ve eksik olan bütün çalışmaları tamamlayacağız.


OSB’ler konusunda önemli yol aldık,Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas  (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Parsel Tahsisi Talep Toplama Süresini yatırımcılarımızdan gelen talpler üzerine uzattık. Kozaklı TDİOSB bizim için, Nevşehir’imiz için çok değerli.


Vali Fidan’ın il genelinde yapılan ve önümüzdeki yıl yapılacak olan yatırımlar hakkında da bilgiler verdiği toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Editör: Fikret Capacı