Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Meliha Atalay partisince hazırlanan "Milli Devlet Bildirgesi"ni, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İl Başkanı Atalay yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu’nun, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü büyük katılımla yaptığı toplantıda aldığı “Milli Devlet Bildirgesi” Başlıklı Kararını( özet olarak) Basın açıklaması ile Kamuoyuna duyuruyoruz. Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz.

Değerli Halkımız, bilindiği üzere ABD’nin dayattığı Atlantik sisteminin özü, Türkiye’nin Milli Devletinin ve Ekonomik temelinin tasfiyesidir. Vatan Partisi  1980’li yıllardan beri yakından izlediği süreçte ABD’nin bu yıkıcı niyeti ile ilgili pek çok eylem ve uygulamasını görmüş ve hem kayda almış, hem de gereken tepkisini göstermiştir.

31 Mart 2024 Genel Yerel Seçiminin, Ülkemizin güvenlik, ekonomik ve siyasal  çok ciddi sonuçları olmuştur. HDP’nin yeni isimli (PKK) DEM Partisi, Güneydoğu Bölgemiz İllerinde Belediye Başkanlıklarını kazanmıştır.HDP’nin  kapatılmaması ve taşıdığı özellikleri Belediye Başkanlığı için uygun olmayan kişilerin de  Yüksek Seçim Kurulu tarafından aday olmalarına izin verilmesiyle Devlet zaafı yaratılmıştır.Anayasa Mahkemesi Devlet zaafının en önemli etkenidir.PKK’nın partisi HDP / DEM Partiyi kapatmamıştır.Bu partilere, 2023 ve2024 seçimlerinde, Maliye Bakanlığının  da Anayasayı hiçe saymasıyla bölücü Terör Örgütü PKK Partilerine toplam 1 milyar 140 milyon TL seçim parası verilmiştir.  Böylece PKK, TSK ve Türk Polisi tarafından gömüldüğü hendeklerden çıkarılmış yerel yönetim iktidarına yerleştirilmiştir. ABD ve İsrail’in büyük planı “özerk Kürdistan” için ilk  aşama olan bir zemin oluşturulmuştur ve Seçimlerden ikinci parti olarak çıkan AK Parti +MHP Hükümetinin otoritesi sarsılmıştır. Türkiye çok zorlu bir döneme, Hükümet  zaafıyla ve siyasal bunalımla girmektedir.

Türkiye’mizin güvenlik sorunlarını iyi kavraya bilmek için elimizdeki iki haritaya çok iyi bakmalıyız. Birincisi  Karadeniz kıyılarından başlayıp güneyde Irak sınırlarına kadar uzanan sınırlarımıza yerleştirilen, namluları Ülkemize yönlendirilmiş tanklarıyla ABD/NATO Üslerini, diğeri de CHP’nin “Türkiye ittifakı” dediği ortakları, ABD’nin Kara gücüm dediği PKK/ DEM Partisi, FETÖ  (ABD’nin işbirlikçisi)  muhalefetini oluşturanların seçim kazandığı yerlerin haritadır. Bizler ABD güçlerinin Türkiye’ye müdahale etme niyetlerini farkındayız. Türkiye’nin bu tehditleri ancak güçlü bir devletle önleyebileceğinin de bilincindeyiz.

Değerli Halkımız, Ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlarından birisi de, hepimizin güçlü olarak yaşadığı ağır ekonomik sorunlardır. Ekonomik sorunlar kararlı bir ekonomi programı ile aşılabilir. Bu program ise “Üretim Devrimi” programı olup Plan, Tasarruf,  Yatırım, İstihdam, Üretim ve Hakça Bölüşüm  bütünlüğünden oluşur. Vatan Partisi bugüne kadar 120 ayrı yerde “Üretim Devrimi Kurultayı” düzenlemiştir.Ülkemizin yatırım ve üretim için yeterli mali ve insan gücü vardır.Türkiye, bu milli güçlerini üretim için kullanmak yerine,tefeci  dış ülkelerden,yüksek faizle borç para aramaktan, almaktan ve tabana yaydığı vergi gelirlerini (işçi,emekçi,em-ii,esnaf,sanayici) de faiz borçlarına vermekten hemen vazgeçmelidir.Borçlanma ve sıcak para ile sürdürülmeye çalışılan ekonomi modelinin işleyiş şekli:”Üretmeden Tüketmektir.DEVLET DÖVİZLE ve ÇOK YÜKSEK FAİZLERLE  BORÇLANIYOR,BORÇLANMA FAİZİ GETİRİYOR,FAİZ ENFLASYONU,ENFLASYON YOKSULLUĞU GETİRİYOR.(2024 yılının ilk 4 ayında 250 Milyar TL Faiz ödemesi yapılmış).

Vatan Partimiz hazırladığı “Milli Devlet Bildirgesi”ni Güçlü Devlet İçin Birleşin” Vatan Partisi’nde Görev Alın” Çağrısı ile başlatmış ve Çağrıyı sekiz (8) ön başlıkla programlamıştır. Bu acil Programı  da 27  madde olarak formüle etmiştir.Türkiye büyük bir dönemecin içine girmiştir.Büyün zorluklar sorunlar yaşanabilecektir.                                                                           

Milli Devlet Bildirgesi: Güçlü Devlet ve Üreten Millet için Birleşin Vatan Partisi’nde görev alın.  Bunun için:                                                                                 

- Her kesimden Öncüleri Vatan Partisi’nde örgütlenmemiz gerekiyor,

- Hedefimiz Güçlü Devlet ve Üreten Millettir,

- Önümüzdeki sürecin görevi; Milli Devlet Zaaflarını ortadan kaldırmak ve Milli devleti güçlendirmektir,

- Milli Devleti savunacak ve güçlendirecek en öncü parti Vatan Partisidir.

- Milli Devlet, Milli Ordu ve Halkımız arsındaki bağları güçlendirecek Partiyiz,

- Toplumun Milli Devlet Programını Kavramasını sağlamak gerekiyor,

-  Türk Milleti ve Milli Devlet, Türkiye’nin düşmanlarından güçlüdür. Vatan Partisi Milli Devletin Kalesidir.Milli Devletin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polisi  gibi gücü var.Birlikte Güçlüyüz.                       

Kamuoyuna Saygıyla İletiriz.

Meliha ATALAY

Vatan Partisi  Nevşehir İl Başkanı

Editör: Funda Afşar