Nevşehir İl merkezinde Kontrollü Normalleşme için Dinamik Denetim Modeli kapsamında Vali İnci Sezer Becel koordinesinde, Vali Yardımcıları ve yetkililerin öncülüğünde iş yerlerine yönelik denetimler sürüyor!

Kontrollü normalleşme dönemine geçişle birlikte tüm yurtta ‘Dinamik Denetim Modeli’ uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ’Haftalık Tematik Denetimler’ konulu ek genelge gönderdi.

Genelgeye göre, bugün Nevşehir'de pastane, restoran, lokanta, kafeterya gibi mekanlar ile umuma açık yerlerin Kovid-19 denetimi gerçekleştirildi.

Nevşehir Vali Yardımcıları Kağan Mekan Çeviren, Vali Yardımcısı Hasan Erkal ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in katılımı ile Kayseri caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda başlayan denetimde işletme sahibi ve müşterilere uymaları gereken kurallar ile ilgili bilgi verildi.

Nevşehir'de bulunan Yeme-içme mekanlarındaki maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere masalar arasındaki mesafe, müşteri kapasitesi, girişte HES kodu uygulaması, ateş ölçümü gibi kuralları denetlendi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında ; “Esnafımızın Çalışması, Çocuklarımızın da  Eğitim Öğretime Devam Edebilmesi İçin;
#Maske
#Mesafe
#Hijyen

Kurallarına uymamız gerekir. Sn. Valimiz İnci Sezer BECEL'in talimatları ile bugün Vali yrd. Sn. Kağan Mekan Çeviren, Sn. Hasan Erkal ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik.  #SağlıkİçinHepimizİçin" dedi.

Öte yandan haftanın 7 günü sürecek sıkı denetimler kapsamında ilimiz Nevşehir genelinde yarında (7 Mart Pazar) otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri denetlenecek.