Regaip Kandili münasebetiyle Nevşehir'deki bazı camilerde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunarak İslam aleminin ve insanlığın barış ve kardeşliği için dualar edilecek...

Nevşehir İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre; yatsı namazından önce Cevher Dudayev Mahallesi Hacı Mehmet Avlanmaz ve 2000 Evler Mahallesi Hacı Mustafa Paslanmaz Camii'lerinde mevlit programı düzenlenecek.

Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

Değerli Kardeşlerim;

Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regaib gecesidir. “Regaib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regaib” denilmiştir. İşte böyle bir geceyi 18 Şubat Perşembe akşamı idrak edecek olmanın sevinci ve huzurunu yaşamaktayız.

Regaib gecesine özgü bir ibadet şekli yoktur. Fakat bu gecede bol bol istiğfar etmeye, kaza ve nafile namazları kılmaya, Kur’an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye, Peygamber Efendimize salât ve selam getirmeye, kendimiz, ailemiz, milletimizin birlik ve beraberliği  ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeye, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeye, fakir ve yoksulların gönlünü diğer zamanlara nazaran daha fazla hoş etmeye gayret sarf etmeliyiz.

Anne-baba ve büyüklerimizi unutmamalı, hayatta ise hayır dualarını almalı, vefat etmiş iseler hayır, hasenât ve dualarla onları yâd etmeli, Kur’an okuyarak ve dinleyerek geceyi hakkıyla ihya etmeye çalışmalıyız.

Kandil gecesi münasebetiyle maske, mesafe, temizlik, müstakil seccade vb.şekillerde koronavirüsle mücadele kapsamında camilerimizde alınması gereken tedbirlere azami riayet edilerek yatsı namazından önce Cevher Dudayev Mahallesi Hacı Mehmet Avlanmaz ve 2000 Evler Mahallesi Hacı Mustafa Paslanmaz Camii'lerinde müftülüğümüzce mevlit programı düzenlenecektir.

Bu duygularla Nevşehirli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regaib kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan bizleri sağlık ve afiyet içerisinde daha nice kandillere ulaştırmasını, hayatımızın her ânını hayırlı hizmetler ve makbul amellerle geçirmeyi nasip etmesini, milletimizin birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin güçlenmesine vesile olmasını ve salgın hastalığın def ü ref olmasını niyaz ediyorum."