İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşen programa, Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Göreme Afatevler Camii ve Bahçeli Camii’nden 75 öğrenci ve cami din görevlileri katıldı.

Yemek öncesi öğrencilerle cami içerisinde bir süre sohbet yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, öğrencilere çeşitli sorular sorarak, kitap hediye etti.

Öğrencilerle samimi ve neşeli bir ortamda geçen sorulu cevaplı sohbetten sonra Müftü Öztürk öğrencilere hitaben; “Bu kurslarda Kur’an-ı Kerim okumayı, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)’in örnek hayatını öğrenecek ve tanıyacaksınız. Yine bu kurslarda imanın ve İslam’ın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, oruç, hac ve zekât ibadetini, anne-babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakârlık, sabır, vefa gibi zaten sizde var olan kuralların dinimizin emirleri olduğunu öğreneceksiniz.

Sonuçta yaz Kur’an kurslarında hayatınızın her aşamasında ihtiyaç duyacağınız değerli bilgileri öğreneceksiniz. Güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kuracaksınız. Hayatınız boyunca bu kurslardaki güzel hatıraları unutmayacaksınız. Bu nedenle yaz tatili, yüce dinimiz İslâm’ı, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve Sevgili Peygamberimizin hayatını öğrenmek için çok güzel bir fırsattır” diye konuştu.

Müftü Öztürk, kursa katılan öğrencilere ve Din görevlilerine başarılar dilerken, evlatlarını bu kurslara gönderen ailelere de teşekkür etti.

Öğle namazı öncesi cami bahçesinde din görevlilerinin ikramıyla birlikte öğle yemeği yendi. Yemek duasını ise, programa misafir olarak katılan Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit yaptı.

 Göreme Afatevler Camii, Bahçeli Camii ve Halilağa Camii din görevlileri Kamil Şenöz, Kadir Evci ve Sami Şimşek bu gibi etkinlikleri sürekli yaptıklarını ve kursu daha aktif hale getirdiklerini belirttiler. Öğrenciler ise yemekte buluşmanın sevincini yaşadılar.

Yemek, din görevlileri Kamil Şenöz, Kadir Evci ve Sami Şimşek tarafından organize edildi.