Yazar Aytekin, İcik Köyü Şehit Ali Türk Ortaokulu ve Şehit Cevdet Şimşek İlkokulu öğrencilerine “Kitaplara Göz Değsin” projesi kapsamında yazarlık üzerine söyleşide bulundu.

Şehit Ali Türk Ortaokulu öğrencilerine yazarlık deneyimlerini anlatan Yazar Aytekin, “İyi bir yazar olmak için Türkçeyi ve dilbilgisini iyi bilmek gerekir. İyi ve güzel yazılar yazabilmek için çok kitap okumalı, özellikle usta yazarların kitaplarını okumalısınız. Okudukça hem bilginiz artar hem de yazma konusunda kendinizi geliştirmiş olursunuz.  Kelime hazneniz gelişir. Farklı kelimelerle yazarak yazılarınızı daha da iyi hale getirebilirsiniz. Sürekli kitaplar okuyun, kitaplardan notlar alın, günlükler tutun”, dedi.

Yazar Aytekin, Şehit Cevdet Şimşek İlkokulu öğrencilerine de nasıl yazar olduğunu aktardı. Yazar Aytekin, “Yazar olmaya karar verdiğimde sürekli kitaplar okudum. Okudukça yazdım ve iyi yazmaya çalıştım. Sizler de derslerinizi ve öğretmenlerinizi sevin, çok kitap okuyun. Günde en az otuz sayfa kitap okuyun. Günlükler de tutun. Yaşadıklarınızın çoğu hafızanızda kalmaz. Büyüdüğünüzde o günlükler size anılarınızı hatırlatır”, dedi,

Yazar Aytekin söyleşi sonrası öğretmen ve öğrencilere “Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri” ile “Macera Peşinde Gizemli Orman” isimli kitaplarını imzaladı.

Yazar Aytekin Ortaokul ve İlkokulu gezerek öğrencilerin resim çalışmalarını inceledi. Yetenekli öğrencilerin çalışmalarının sevindirici olduğunu dile getirdi.
Yazar Aytekin Şehit Ali Türk Ortaokulu Müdürü İrfan Açokgöz’e, Müdür yardımcısı Hasan Aslan’a, okulun öğretmenlerine ve öğrencilerine, Şehit Cevdet Şimşek İlkokulu Müdürü Mehmet Taşkın’a, Müdür Yardımcısı Levent Fidan’a, okulun öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.