Gazeteci Ressam Yazar Osman Aytekin Kayseri Tomarza İlçesinde okullarda “Yazar – Okur Buluşmaları”nda söyleşilerde bulundu ve kitaplarını imzaladı.

Yazar Aytekin, Öğrencilere yazar olmak, kitap okumak, derslerde başarılı olmak ve okuma kültürü üzerine bilgiler verdi, öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Yazar Osman Aytekin Tomarza İlçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit J.Ü.Efgan Cengiz Ortaokulu, Fen Lisesi, Yavzu Selim İlkokulu ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarında “okuma-yazar ve ressamlık” üzerine söyleşilerde bulundu. Yazar Aytekin öğrencilere yaptığı konuşmalarda, kendilerine gelecek için mutlaka bir hedef koymalarını ve başarıya ulaşmaları için de mutlaka ama mutlaka çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Aytekin, “Derslerinizden korkmayın, kendinize güven duyun, çok okuyun ve çok çalışın mutlaka başarılı olursunuz” dedi. Aytekin İbn-i Sina’nın da okuldan kaçtığını ama bir olay sonucu aklının kesmesi sonucu çalışarak başarılı ve sonuçta bir deha olduğu göstermiştir” dedi. Aytekin, Türkçe’nin zengin bir dil olduğunu, geçmişte Arapça’dan, Farsça’dan Rumca’dan pek çok kelimeler aldığını son yıllarda da Latince kelimelerin etkisinde olduğunu belirterek; “bugün kırsaldan, sokağa, sokaktan, caddelerde konuşulan farklı türdeki kullanılan kelimelerin 40 ila 200 civarındadır. Günümüz yazarları 350 ila 400 farklı kelime ile yazılarını yazmaktadırlar. Bizdeki Türkçe yazma kısırlığı unutulan, terk edilen ve adeta sözlükten atılan binlerce kelimelerden kaynaklanmaktadır. Unutulan kelimelerle ilgili bir sözlük hacminde kitap bulunmaktadır. Hâlbuki her kelime atılmaz. Zamanla bazı kelimeler yaşar. Maalesef Türkçe kısır bir hale getiriliyor. Mesela Ahmet Mithat Efendi, Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Peyami Safa gibi yazar ve şairlerin metinleri bugüne göre daha zengindir. Günümüzde bir makalede en fazla farklı kelime ile yazanların başında Çetin Altan gelmektedir. Başka dillere hayranlık duymadan Türk diline sahip çıkmalıyız. Çok ve farklı kitaplar okumalıyız. ” dedi.

Yazar Aytekin söyleşi sonrası öğretmen ve öğrencilere hikâye ve çizgi romanlarından oluşan kitaplarını imzaladı. Öğrencilerin sorularını cevaplayarak bir süre sohbet etti.

Aytekin, Okul Müdürleri Yüksel Küçük, Recep Taştan, Şükrü Eroğlu, İbrahim Halil Akgeyik ve Hidayet Balat, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrencilere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.