Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasında Şehit Adnan Gündüz adına hayırsever ailesi tarafından Hayrat Çeşmesi Yaptırıldı.

Ayrıca Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar da 
Belediye Meclisine taşıdığı Şehit Adnan Gündüz'ün caddeye adının verilmesi konusu Karara bağlanarak Yazıhüyük kasabasında Şehit Adnan Gündüz'ün ismi caddeye verildiği bildirildi.

Yazıhüyük Kasabası halkından H.Şevket GÜNDÜZ'ün torunu DOĞAN GÜNDÜZ'ün oğlu Şehit Adnan GÜNDÜZ 21 Mayıs 2015 tarihinde vatani görevini yapmakta olduğu SİİRT Jandarma Alay Komutanlığında görev başında kaza sonucu Şehit düşmüştü.

Şehit ailesi Kasaba Mezarlığına  Şehit Adnan GüNDÜZ ve Şehidimizin dedesi H.Şevket GÜNDÜZ adına hayrat çeşme yaptırarak vatandaşlarımızın mezarlarındaki ağaç ve çiçekleri  sulamaları ve yoldan geçen vatandaşlarımızın bir bardak su içerek Allah razı olsun demeleri bize yeterli açıklamasında bulunmuşlardır.

Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR'da Şehit ailesine Teşekkür ederek, Belediye Meclisimiz tarafından 10 Ağustos 2015  tarihinde 21 nolu Belediye Meclis Kararı alınarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 15.Maddesi (n) bendi gereğince  Şehidimizin adının sonsuza kadar yaşatılması için Şehit Ailesi Doğan GÜNDÜZ'ün evinin bağlı bulunduğu caddenin bugünden itibaren ŞEHİT ADNAN GÜNDÜZ CADDESİ olarak adının verildiğini ve caddeye isim tabelalarının uygun yerelere monte edildiğini belirterek GÜNDÜZ ailesinin ve TÜM Şehit aillelerimizin acılarına ortağız.

Allah bu acıları hiç kimseye yaşatmasın.Ateş düştüğü yeri yakar; ama bu acıları tüm kasaba halkımızla birlikte hep beraber yaşadık.

Acılar paylaşıldıkça azalır bu bilinçle vatandaşlarımızın acılarını paylaşmamız  ve ortak olmamız gerekir.Daha önceki Yıllardada kasabamızın uygun Caddelerine Şehit Mehmet YÜCE, Şehit Sedat ÇELİK,Şehit Osman KARAKETİR  ve Şehit Mustafa CORUK isimlerinin verilerek Şehitlerimizin isimlerinin unutulmamasını sağladık."Bu vesileyle Tüm Şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz Ruhları şaad mekanları Cennet olsun."açıklamasında bulunmuşlardır.