Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesinde Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy,  İlçe Kaymakamı Muhammet Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Türk’ün Bayramı “Nevruz” Kutlu Olsun...

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve İlçe Kaymakamı Muhammet Yılmaz, Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesisi tarafından düzenlenen etkinlikte Nevruz ateşini beraber yaktılar.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, "21 Mart Bahar Bayramı, bereketin simgesi, canlanmanın dirilişin işareti, doğanın yeni bir enerji ile canlanışı, çayır ve çimenlerin yeşermeye başladığı çiçeklerin rengarenk açtığı yeni bir mevsime yeni bir bahara yolculuğun başlangıcıdır. Türk'ün "Yeni gün" bayramı; Tüm Türkistan coğrafyasına sağlık, mutluluk ve huzur getirsin!" dedi.

Konuşmaların ardından nevruz ateşi yakıldı. Katılımcılar yakılan ateşin üzerinden atladı. Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve İlçe Kaymakamı Muhammet Yılmaz birlikte örs üzerinde demir dövdü. Ardından nevruz oyunları oynandı. Okul müzik grubunun gösterilerinin ardından program nevruz ikramıyla sona erdi.