NEVŞEHİR(MHA) Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, işverenlerin çalışanlarının sigortasını yapmayarak Kul Hakkına girmemesi tavsiyesinde bulunurken, çalışanlarının da sigortalarını düzenli olarak kontrol ederek kendilerinin yanında eş ve çocuklarının geleceklerine teminat altına alması önerisinde bulundu.

Sigortanın hem emeklilik aşamasında, hem de çalışanların her an karşı karşıya kalabilecekleri meslek hastalığı, iş kazası ya da sağlık problemleri aşamasında büyük önem taşıdığına işaret eden SGK İl Müdürü Yıkarbaba, “Hem çalışanlarımızın, hem de işverenlerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu aşamasında dikkat etmesi gereken konu kayıt dışı istihdamdır. Sigortalı olarak çalışanlar belki kendi hak ve menfaatlerini öteleyerek kayıt dışı çalışabilmekteler. Bir nevi geleceklerini karanlığa atmaktalar. Sadece kendilerinin değil bakmakla hükümlü oldukları eş ve çocuklarının geleceklerini de teminat altına almak, sigortalarının başlangıcını ve devamını kontrol etmek durumundalar.

İşverenlerimizde şunu bilmeli ki, çalıştırdıkları insanlara karşın sigorta aynı zamanda bir kul hakkıdır. Çalıştırdıkları insanların sigortalarını yaparak o insanların, eş ve çocuklarının geleceğini sağlama aldığının bilincinde olması lazım. Allah vermesin bir çalışanımızın iş kazasında, meslek hastalığında ya da sağılık probleminde sigorta büyük önem taşıyor. İnsanlarımız şunu bilmeli ki her gençliğin bir de yaşlılığı var. Bu nedenle hem işverenlerimiz çalıştırdıkları insanların kul hakkına girmesin, hem de çalışanlarımız sigortasız çalışmayarak eş ve çocuklarının da kendisinin de geleceğini garanti altına alsın istiyoruz” dedi.