Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın Şeki kentinde yaşayan 72 yaşındaki Hikmet Musayev isimli bir yaşlı dedemiz, Türkiyede yaşanan asrın felaketine kayıtsız kalmayarak bir tanıdığından borç olarak aldığı 100 manatı (1100TL) Türkiye'ye gönderdi.

Emekli maaşını almasını beklemeden aldığı borç parayı Türkiye'deki depremzedelere gönderen Hikmet dede'nin bu tutumu Azerbaycan'da okuyan Nevşehirli Tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nur Sena Aktürk'ü derinden etkiledi.

Bunun üzerine harekete geçen 19 yaşındaki Nevşehirli genç öğrenci Nur Sena Aktürk, Azerbaycan'da okuyan diğer Türk öğrencileri arasında başlattığı kampanya ile topladığı parayı 72 yaşındaki Hikmet dedenin yaşadığı Şeki kentindeki  evinde ziyaret ederek tekrardan iade etti.

Ellerinden öptüğü Hikmet dedenin yaşadığı evin durumunu gördüğünde oldukça duygulanan Aktürk, "Kendisini sanki kendi dedem gibi gördüğüm Hikmet dedemizi evinde ziyaret edip yardım için teşekkür ettik. Borç alıp Türkiye'ye gönderdiği parasını zorlada olsa geri iade ettik. Azerbaycanlı soydaşlarımızın yüreği her zaman Türkiye ile birlikte atıyor. Biz buna burada eğitim gören Türkiyeli öğrenciler olarak bir kere daha şahit olduk. Cebinde parası olmayan Hikmet dedemiz borç para alarak "ben kuru ekmekte yerim" yeterki Türkiyemizde halkımız zeval görmesin diyerek bizleri hem çok mutlu etti hemde çok etkiledi. Can Azerbaycan 85 milyon Türk halkının canından bir parçadır iyiki varsınız iyiki bizim canımızdan bir parçamızsınız" dedi. 

Nur Sena Aktürk'ün bu örnek davranışını TRT Azerbaycan kanalından öğrenen Nevşehirli baba Ali Rıza Aktürk ve anne Nuray Aktürk, FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamada; "Biz kızımızı bu vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmiştik. Verdiğimiz emeklerin boşuna gitmediğini görüyoruz. Kızımızla büyük gurur duyuyoruz. Bu davranışı bizleri çok mutlu etti. Biz bu vesile ile yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet yaralılara şifalar diliyor,  Türk halkına geçmiş olsun dleklerimizi iletiyoruz.Bu arada bizlerde şehrimizde misafir ettiğimiz depremezede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dediler.