Baharı kucaklamak için en güzel rotalar; uçuşsun kelebekler!

Sıkıldınız, yoruldunuz. Günlük koşturmacalar, stresler; sırtınızda kim bilir hangi yükler... Hakkınızdır, bir bahar molasının tam da zamanı. Haydi pencerenizden uzatın ellerinizi. Güneşe çevirin yüzünüzü. Doğanın bu mucize renk dönüşümünü izlemek, baharı kucaklamak için harekete geçin. ‘’Peki nereye gitmeli, en iyi bahar rotaları hangisidir’’ diye soranlara öneriler Tatilsepeti’nden gelsin. 

 

Kapadokya’da güneşe yolculuk:

Times Gazetesi’nin ‘’Dünyanın 25 Harika Listesi’’ne 5. Sıradan giren, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya her mevsim gezilesi yerlerden kuşkusuz ama baharda bir başka güzel. 3 günlük uçaklı bir Kapadokya turu ile bu mucize dokuyu enine boyuna gezip, tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Kişi başı 7 bin liradan başlayan tur paketine uçak biletleri, yarım pansiyon konaklama ve panoramik çevre gezileri dahil. Gezip görülecek yerler arasında Hacı Bektaş Veli Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Hunat HAtun Medresesi, Devrent ve Ihlara vadileri, Peri bacaları yer alıyor. Dilerseniz sabahın erken saatlerinde balon turuna veya at safari programına katılabilirsiniz. Şarap mahzenleri, çömlek ve deri atölyeleri de programda var.

Avrupa şehirlerinde bahar turu:

5 günlük Express Benelüx Paris Turu ile Avrupa’nın kalbinde Baharı yaşamak mümkün. Amsterdam, Brüksel ve Paris’te unutulmaz anılar biriktirin. Kişi başı 499 Euro’dan başlayan bu tur paketine oda kahvaltı, ekonomi sınıfı uçuşlar ve panoramik şehir turları ve transferler dahil. Avrupa sevenler için bir diğer alternatif de Klasik İtalya Turları. Venedik, Milano, Floransa ve Roma’yı gezip görmek için turun kişi başı fiyatı 599 Euro.

Dubai mi olsun Kızıldeniz mi?

İzmir ve Antalya çıkışlı Dubai Turları’nda Palmiye Adası ve Dubai ikonlarını gezip keşfedebilirsiniz; alışveriş yerlerine yürüme mesafesi otellerde kalacağınız bu turun fiyatı 449 Euro. Antik Mısır uygarlığına meraklıysanız baştan başa Mısır’ı keşfedebileceğiniz 7 günlük turları seçebilirsiniz. Kızıldeniz’in zengin sualtı dünyasını keşfetmek, deniz, kum ve güneşin keyfini her şey dahil otellerde çıkarmak isteyenler ise sadece Kızıldeniz’i rotasına alabilir; 5 günlük bu turun kişi başı fiyatı ise 1327 dolar.

Mezopotamya güneşini doğurun!

Belki de hala görmediyseniz şimdidir zamanı. Daha kaç bahar beklenir ki bu kadim şehri gezip görmek, tüm zamanların en etkileyici uygarlığının izlerini sürmek için. Mezopotamya güneşinin doğuşuna tanıklık edebilir, Mardin’i 3 günlük uçaklı bir turla keşfedebilirsiniz. Deyrul Umur Manastırı, Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi, On Gözlü Köprü, Hasankeyf, Ulu Camii, Midyat, Dara AntiK kenti, Deyrul Zaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi, Kırklar Kilisesi… Mardin sizi çağırıyor. 3 günlük bu uçaklı turun kişi başı fiyatı 7 bin lira.

Güneşi gemiden batırın: Yunan Adaları

Bahar geldiyse denize açılma, yola çıkma vaktidir. Gemi ile seyahati ilk kez deneyecekseniz, uzağa gitmeye gerek yok. Kuşadası’ndan hareket eden cruise gemisi ile Yunan Adaları ve Atina’yı gezip keşfedebilirsiniz. Gemi yolculuğunda size güneş ve deniz eşlik edecek. 3 gece 4 günlük cruise turunun rotasında Patmos, Santorini, Atina ve Mikonos var.  Gemide tam pansiyon konaklama ve transferlerin dahil olduğu bu turun fiyatı 299 Euro’dan başlıyor.